Wachttijden poliklinieken SEIN

SEIN informeert u zo goed mogelijk over de verwachte wachttijden op de poliklinieken en streeft ernaar om de wachtlijsten voor de patiënten zo kort mogelijk te houden. De gepubliceerde wachttijden zijn niet meer dan een indicatie. De daadwerkelijk gerealiseerde wachttijd kan op individueel niveau verschillen van de gepubliceerde wachttijden. Aan de gepubliceerde wachttijden kunnen geen rechten worden ontleend.

De weergegeven wachttijden van de poliklinieken zijn het aantal weken tussen het moment dat u een afspraak maakt voor de polikliniek tot het moment dat u op het spreekuur van de medisch specialist terecht kunt. Voor de meting wordt gekozen voor de derde vrije afspraakmogelijkheid in de agenda van de neurologen van SEIN (conform NZA-regeling).

De wachttijden voor de poliklinieken worden om de twee weken opnieuw herzien.

Indien de wachttijd op een polikliniek hoog is, kan aan u het voorstel worden gedaan om voor het eerste consult naar de centrale polikliniek in Heemstede of Zwolle te gaan.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Voor vragen over de gepubliceerde wachttijd kunt u contact opnemen met de desbetreffende polikliniek. De contactgegevens vindt u onder contact en route.

Coronavirus:

Vanwege de gevolgen van het coronavirus zijn de wachttijden die hier worden aangegeven niet actueel omdat wij momenteel een aangepaste regeling hanteren.

We kunnen nog niet voorspellen wanneer de wachttijden weer actueel zijn. 

 

Per 30 maart 2020

 

Polikliniek epilepsie

 

Weken

 

Polikliniek epilepsie

 

Weken

Almelo9Rotterdam4
Almere (kinderen)9Utrecht 1
Almere (volwassenen)11Zwolle (kinderen)6
Amsterdam2

Zwolle (volwassenen)

2
Arnhem12Slaapcentrum
Den Haag 6Slaapcentrum Groningen4
Groningen4

Slaapcentrum Heemstede

4
Heemstede 2

Slaapcentrum Zwolle

2
Leeuwarden6Slaapcentrum VG Zwolle12
Leiden 10Slaapcentrum VG Groningen14