Langdurig EEG

Op deze pagina

Langdurig EEG

Onze neurologen maken korte en lange EEG’s. Een korte EEG duurt ongeveer een half uur. Levert dit onderzoek te weinig informatie op? Dan kan uw neuroloog besluiten om een lange registratie uit te voeren. Dit duurt een paar uur tot een aantal dagen. Deze registratie gebeurt in de kliniek. 

Meer over de korte EEG

Voordelen

Het voordeel van een langer durende EEG videoregistratie is dat er vaak veel meer informatie wordt gevonden. Sommige afwijkingen in de hersenen komen bijvoorbeeld niet zo vaak voor en die worden dan toch ontdekt. Ook worden aanvallen vaker gemeten tijdens een langer onderzoek. Samen met de videobeelden geeft het langdurig EEG veel informatie over de aard van de aanval, waardoor meestal een classificatie mogelijk is. Dat helpt de neuroloog bij het vaststellen van uw klachten

De uitslag

De neuroloog van de polikliniek neemt de uitslag van het EEG met u door en legt uit wat het betekent. 

Voorbereidingstips

Handige voorbereidingen als u naar een EEG videoregistratie gaat:

  • Voor een goede EEG videoregistratie is het nodig dat uw haar schoon en droog is. Was uw haar van tevoren. Gebruik geen haarlak, gel of andere stylingsproducten. 
  • Draag praktische kleding. Bijvoorbeeld kleren met ritsen of knopen, die gemakkelijk aan en uit kunnen. Voorkom dat u kleding over uw hoofd moet uittrekken.

EEG staat voor elektro-encefalogram en is beter bekend als een hersenfilmpje.