HomeWerken bij SEINSollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Om te solliciteren stuurt u ons een sollicitatiebrief en uw CV. De link naar het formulier vindt u in de vacaturetekst.

Uitnodiging voor gesprek

Na ontvangst van uw sollicitatiebrief en CV sturen wij u een ontvangstbevestiging. De leidinggevende selecteert de kandidaten die wij willen uitnodigen voor een gesprek. Na die selectie krijgt u een brief van de personeelsadviseur waarin staat of u bent uitgenodigd voor een gesprek of niet. Soms houden wij brieven in portefeuille.

Gesprek arbeidsvoorwaarden

Verloopt het sollicitatiegesprek met de leidinggevende positief? Dan volgt een gesprek met de personeelsadviseur over de arbeidsvoorwaarden.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Bij SEIN werken we veelal met kwetsbare cliënten. We vinden het belangrijk om hun veiligheid te waarborgen en daarnaast streven we naar een goede kwaliteit van onze zorg- en dienstverlening. Om dit te garanderen, vinden wij het noodzakelijk dat alle nieuwe medewerkers en vrijwilligers in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Dit geldt ook voor stagiairs die langer dan 3 maanden voor ons werkzaam zijn. Vanaf 1 januari 2013 is het daarom alleen nog mogelijk om bij SEIN in dienst te treden wanneer je een VOG kunt overleggen. Meer informatie over de Verklaring omtrent gedrag vindt u bij de veelgestelde vragen.