Duurzaamheid

Op deze pagina

Duurzaamheid

Duurzaamheid en Milieu bij SEIN

SEIN wil verduurzamen in alle facetten van de bedrijfsvoering. Samen met onze medewerkers, cliënten, leveranciers en andere partners ondernemen we actie om duurzaamheid een vanzelfsprekend onderdeel te maken van onze woon– werk– en leefomgeving.

Milieuthermometer Zorg

Om de ambitie waar te maken hanteren we de Milieuthermometer Zorg (MTZ), een instrument en keurmerk voor het managen en verbeteren van onze prestaties. We werken aan blijvende vermindering van ons energie- en grondstoffenverbruik en het verkleinen van onze CO2-voetafdruk. De komende jaren heeft SEIN de ambitie om flinke stappen te zetten op de MTZ-duurzaamheidsladder. Met het behalen van het certificaat ‘zilver’ is SEIN op weg om in 2025 het certificaat ‘goud’ te behalen. Dit doel is niet zozeer gericht op het ‘goud’ zelf, maar uiteraard waar dit voor staat.

Duurzaamheidsbeleidsplan SEIN

Duurzaamheid draait om veel meer dan alleen afval scheiden en de CO2-uitstoot terugdringen. Het gaat erom dat duurzaam handelen de norm wordt. Bij het ontwikkelen van onze nieuwe duurzaamheidsambities is daarom gekozen voor twee concrete doelstellingen:

  • In 2025 is SEIN in het bezit van het gouden certificaat Milieuthermometer Zorg.
  • In 2025 heeft SEIN de ecologische voetafdruk verkleind door een CO2-reductie van 20% (ten opzichte van 2020).

Een duurzame organisatie

SEIN werkt aan een duurzame organisatie. We hebben al veel bereikt maar we hebben ook nog een lange weg te gaan. Wil je weten welke acties we gaan ondernemen? Bekijk dan het duurzaamheidsbeleidsplan 2022-2024 van SEIN.

In het kort

Onze duurzaamheidsambitie voor de komende jaren is groot: we willen onze CO2-uitstoot in 2030 met de helft verminderen.

Contact

Interesse in ons beleid en milieujaarverslag? Neem contact op met onze milieucoördinator:
Joris Graas
jgraas@sein.nl 
023 - 558 83 55
06 - 12 64 59 75