Duurzaamheid

Op deze pagina

Duurzaamheid

Bij SEIN gaan we zuinig om met energie. Dat vinden we belangrijk. Zo proberen we zoveel mogelijk energie duurzaam op te wekken en materialen te hergebruiken.

Milieuthermometer Zorg

 Om ervoor te zorgen dat we bij SEIN duurzaam en verantwoord werken, gebruiken we de Milieuthermometer Zorg (MTZ). De milieuthermometer bestaat uit 17 onderdelen die ons milieu verbeteren. Samen zorgen ze voor een duurzamere toekomst. De vier grote locaties van SEIN zijn gecontroleerd en hebben nu een MTZ-certificaat. De andere locaties volgen zo snel mogelijk. 

Wat doen we aan het milieu? 

In 2017 maakte SEIN een plan voor de toekomst. In dat plan, het milieubeleidsplan 2017-2020, vertellen we wat we doen om duurzaam en verantwoord te werken.

Er zijn een aantal dingen die we willen bereiken. Namelijk: 

  • Energie besparen op de vier grote locaties van SEIN
  • Vooral duurzame, groene energie gebruiken
  • Ervoor zorgen dat onze medewerkers in een veilige en milieuvriendelijke omgeving werken
  • Onze medewerkers bewust maken van milieubesparing en duurzame oplossingen
  • Vooral spullen gebruiken die bijdragen aan een betere wereld 

Duurzaamheid

Bij SEIN vinden we duurzaamheid erg belangrijk. Al jaren zoeken we naar manieren om onze locaties duurzamer te maken. Op onze locatie SEIN Cruquius hebben we bijvoorbeeld al in 2009 een Warmte Koude Opslag-installatie geplaatst. Dat is een installatie die bodemenergie gebruikt voor het verwarmen van het gebouw. Op die manier hoeft SEIN voor de verwarming niet langer gewone stroom te gebruiken.

Op dit moment zijn we 3.400 zonnepanelen aan het installeren, waarvan 2.500 op SEIN Cruquius en 900 op SEIN Heemstede. Ook die panelen zorgen ervoor dat we onze eigen duurzame stroom kunnen opwekken.

In het kort

Onze duurzaamheidsambitie voor de komende jaren is groot: we willen onze CO2-uitstoot in 2030 met de helft verminderen.

Contact

Interesse in ons beleid en milieujaarverslag? Neem contact op met onze milieucoördinator:
Joris Graas
jgraas@sein.nl 
023 - 558 83 55
06 - 12 64 59 75

Sociale duurzaamheid

Duurzaamheid is niet alleen belangrijk voor het milieu, maar ook voor mensen. Zo kiest SEIN ervoor om haar patiënten en bewoners dichterbij de maatschappij te brengen. Daarom gaat SEIN samenwerken met de gemeente Haarlemmermeer en projectontwikkelaar AM. Samen gaan ze een nieuwe woonwijk aanleggen, die voor een deel op het terrein van SEIN ligt. De woonwijk wordt een plek waar de patiënten en bewoners van SEIN samenleven met nieuwe bewoners van de woonwijk.

De woonwijk gaat Wickevoort heten en het wordt een van de Parels aan de Ringvaart. Er komen tussen de 750 tot 1000 woningen, met veel groen. Ook duurzaamheid wordt heel belangrijk:  Wickevoort wordt de eerste grote woonwijk die energieneutraal wordt. Dat betekent dat alle stroom die wordt verbruikt in de wijk zelf wordt opgewekt.