Beroeps Begeleidende Leerweg BBL

Op deze pagina

Beroeps Begeleidende Leerweg BBL

Leren en werken bij SEIN is werken in de zorg met mensen met een verstandelijke beperking en epilepsie.

De mogelijkheden

Bij SEIN Lang Verblijf in Heemstede en Cruquius kan je via een Beroeps Begeleidende Leerweg (leren en werken) deze mbo opleidingen volgen:

  • 3 jarig traject combinatie Verzorgende IG/Maatschappelijke Zorg (VZ/MZ) niveau 3
  • 3 jarig traject Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg (PBGZ) niveau 4

Welke opleiding het beste bij jou past is afhankelijk van je interesses en vooropleiding.

SEIN Lang Verblijf in Zwolle biedt via een Beroeps Begeleidende Leerweg (leren en werken) de mbo opleiding Maatschappelijke Zorg (MZ) niveau 3 aan. Echter zijn er op dit moment geen plekken beschikbaar in Zwolle.

Wat kan je verwachten?

SEIN is een erkend leerbedrijf, erkend door de SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven). Je krijgt een aanstelling als aspirant begeleider met een contract tussen de 28 uur en 32 uur. Verder:

  • Een salaris conform de Cao ziekenhuis
  • Jouw studieboeken, licenties en het collegegeld worden door SEIN betaald
  • Je krijgt 4 uur lestijd betaald, conform de Cao ziekenhuizen
  • Goede begeleiding en ondersteuning op de werkvloer van je werkbegeleider en voortgangsgesprekken met een adviseur opleiden
  • Interne scholing  op het gebied van epilepsie, methodisch werken en scholing afhankelijk van de doelgroep waarmee je werkt, bv autisme

Tijdens je opleiding ga je intern rouleren tussen de diverse gebouwen om zo kennis te maken met diverse doelgroepen binnen SEIN.

Nieuwe carrière

Heb je geen ervaring in de zorg, maar wel minimaal 3 jaar werkervaring, een afgerond Havo diploma of een afgeronde MBO  opleiding niveau 3, 4 of HBO in andere sector? Dan  is er voor jou een  mogelijkheid om deel te nemen aan een verkort opleidingstraject in combinatie met werken bij SEIN: 

  • Een 2 jarige opleiding tot  Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg
  • Een 3 jarige opleiding tot Verpleegkundige. ( beperkt aantal plekken)

Deze verkorte opleidingen worden gevolgd bij het Nova College in Haarlem of het  ROC van Amsterdam.

De toelating tot deze verkorte trajecten is mede afhankelijk van de uitslag van de toets die door de onderwijsinstelling voorafgaand aan dit traject wordt afgenomen.

Meer informatie

Ben je enthousiast geworden en  wil je meer informatie over deze opleidingstrajecten, neem dan gerust contact op met onze adviseurs Opleiden: praktijkopleiding@sein.nl of via 023-558 8797
(bij geen gehoor 98 als laatste cijfers)