HomeWerken bij SEINAlle vacaturesTeamcoördinator Wonen

Functienaam

Teamcoördinator Wonen

‘Dat de verantwoordelijkheid voor de begeleiding en verzorging van 12 volwassen cliënten en daarbij het coachen van het zelforganiserende team in jouw handen ligt, schrikt jou niet af. Sterker nog: dát is waarom jij de stap naar een coördinerende functie op het Fonteinkruid wilt zetten!’

Aantal uren per week

28 uur per week

Doelgroep

Woonlocatie Fonteinkruid is gelegen in de Zwolse wijk Stadshagen. Binnen het Fonteinkruid woont een gevarieerde doelgroep. De woonlocatie kenmerkt zich door zijn kleinschaligheid wat resulteert in ‘korte lijnen’ en een prettige werksfeer.
Het gebouw bestaat uit vier verdiepingen met op de begane grond vier appartementen en dagbesteding. De eerste, tweede en derde verdieping hebben elk twaalf zit-/slaapkamers. Deze kamers zijn verdeeld over twee vleugels van elk zes bewoners.

Intern gebruiken wij voor deze vacature de functiebenaming Coördinator IOP.
De vacature betreft de functie van Coördinator IOP op afdelingen 2a en 2b.
Op afdeling 2a wonen zes cliënten (tussen de 26 en 70 jaar) met een uiteenlopende zorg- en begeleidingsvraag. Er is naast de (moeilijk instelbare) epilepsie veelal sprake van een matige verstandelijke beperking, lichamelijke beperkingen, NAH en autisme. 
Op afdeling 2b wonen zes cliënten in de leeftijd van 28 tot 80 jaar met een ernstige meervoudige beperking (epilepsie, (ernstige) verstandelijke beperking, lichamelijke beperkingen en moeilijk verstaanbaar gedrag).

Onze cliënten zijn afhankelijk van de veilige ander in de algehele dagelijkse verzorging en vragen continue nabijheid van jou en je collega’s. Het merendeel van de cliënten gaat overdag naar de interne dagbesteding.
Er wordt gewerkt volgens de uitgangspunten van Gentle Teaching waarbij we uitgaan van het ontwikkelen van een onvoorwaardelijke relatie tussen de cliënt en de professional.
Deze kwetsbare doelgroep vraagt om een nauwe samenwerking tussen verwanten/ vertegenwoordigers en professionals. Hierbij hanteren wij de principes van de methodiek Driehoekskunde.

Jouw functie

Als Coördinator IOP werk je beperkt mee op de afdeling. Je bent de schakel tussen de werkvloer, psycholoog/orthopedagoog en de manager wonen. Je bent een coach voor de begeleiders op de werkvloer; zij verrichten primair de zorg- en begeleidingstaken.
Als coördinator IOP krijg je 12 cliënten toegewezen en ben je eindverantwoordelijk voor het Individueel Ondersteuningsplan (IOP). Je zorgt voor een goede planning, coördinatie, communicatie, afstemming en uitvoering van de werkzaamheden rondom dit IOP (zowel bij de totstandkoming als uitvoering van het plan). Je rapporteert en bewaakt de voortgang, de IOP cyclus en cliëntenbesprekingen en bent gesprekspartner in multidisciplinaire bijeenkomsten. Vanzelfsprekend onderhoud je goed contact met verwanten van de cliënten. Hierin ben jij als coördinator het aanspreekpunt en kijk je open naar ieders wensen, belangen en mogelijkheden. Je weet hierin de dingen met tact en zelfvertrouwen te brengen. Op deze wijze lever je een actieve bijdrage aan de kwaliteit van zorg- en dienstverlening op de afdeling en draag je bij aan de ontwikkeling van het afdelingsbeleid en toekomstvisie van de instelling.

Profiel

Voor onze enthousiaste teams van de tweede etage zoeken wij iemand die:

  • stevig in zijn schoenen staat en daarmee rust en vertrouwen uitstraalt en dit op de cliënten, verwanten en medewerkers weet over te brengen;
  • het talent heeft om zich in de belevingswereld van de ander te verplaatsen, waardoor je als vanzelfsprekend handelt in het belang van de cliënten en hun verwanten en dit ook goed weet over te brengen aan het team;
  • een doorzetter is en strategisch kan schakelen;
  • het prettig vindt om in een team te werken, maar ook invloed op de ontwikkeling van het team wil hebben, daarom kun je zowel zelfstandig als in samenspraak beslissingen nemen, binnen het zelforganiserende team;
  • ontwikkelingsgericht is en denkt in kansen en mogelijkheden, vanuit onze lerende cultuur;
  • ervaring heeft in het opstellen van - en werken met – ondersteuningsplannen;
  • je beschikt over goede uitdrukkingsvaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
  • je hebt een afgeronde HBO opleiding op niveau 5 of bent bereid deze te volgen (bijv. HBO-V/Social Work).

Wij bieden

Een afwisselende baan in een enthousiast, professioneel team. Als Coördinator IOP ben je ingedeeld in functiegroep 45 (conform de CAO Ziekenhuizen). Het salaris is maximaal € 3.225,00 bruto per maand bij een volledig dienstverband, exclusief ORT en een eindejaarsuitkering en vakantietoeslag van elk 8,33%. De arbeidsovereenkomst is voor de duur van een jaar met de intentie tot vaste aanstelling.
Daarnaast bieden wij veel interne trainingen en scholing, waaronder een tweedaagse epilepsiecursus.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de functie, dan ben je van harte welkom om contact op te nemen met Ingeborg Zweers, CIOP, via email: izweers@sein.nl of Stefanie Kleine, Manager Wonen, telefoonnummer: 038-8457214 of via email: skleine@sein.nl. Meer informatie over o.a. de doelgroep en woonvoorzieningen vind je onder woonzorg en dagbesteding bij SEIN.

Solliciteren

Je motivatiebrief en curriculum vitae zien we graag o.v.v. het vacaturenummer vóór maandag 10 augustus 2020 tegemoet via de knop ‘direct solliciteren’ hieronder. Na insturen van je sollicitatie krijg je via e-mail een bevestiging van ontvangst. Het kan zijn dat deze terecht komt tussen de ongewenste e-mail of spam. Houd daarom je spam of ongewenste e-mail in de gaten.
Het inwinnen van referenties maakt deel uit van de procedure. Bij aanstelling dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te kunnen overleggen.

De sollicitatiegesprekken worden gepland in week 35.

Wist je dat SEIN in het medewerkers onderzoek 2020 in vergelijking met de Nederlandse benchmark ziekenhuizen bovengemiddeld scoort op goed werkgeverschap? Dit heeft SEIN het keurmerk goed werkgeverschap opgeleverd. En daar zijn we heel trots op! Lees hier het artikel: SEIN krijgt keurmerk goed werkgeverschap.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.