HomeWerken bij SEINAlle vacaturesCoördinator IOP voor cliënten met autisme (Gebouw 1)

Functienaam

Coördinator IOP voor cliënten met autisme (Gebouw 1)
Heb jij ervaring in de zorg? Sta je stevig in je schoenen? Zie jij het als een uitdaging om de-escalerend te werken met jong volwassenen en volwassenen met moeilijk verstaanbaar gedrag? Ben je een tikje stoer en heb je een gevoel voor humor? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Aantal uren per week

32 - 36 uur per week

Werkplek

Bij een aantal van onze cliënten duurt het even voor je hun vertrouwen gewonnen hebt, anderen vinden een nieuw gezicht wel interessant. Maar allemaal hebben ze behoefte aan een duidelijk afgebakende structuur, ze willen precies weten waar ze aan toe zijn. Onverwachte dingen leiden vaak tot stress. Sommige van deze cliënten kunnen daar heftig op reageren. Het gebeurt wel dat de stoelen dan door de ruimte vliegen.
Afhankelijk van het niveau worden er bij de communicatie ook picto’s, gebaren of ‘verwijzers’ gebruikt. Zo’n verwijzer kan een handdoek zijn, zodat de cliënt weet dat hij zich af moet drogen. De ondersteuning, bijvoorbeeld bij de ADL, verschilt per persoon.
Waar je deze cliënten blij mee maakt? Met honderd procent aandacht: samen lezen, naar het winkeltje gaan of een spelletje doen. Ook helpen bij het koken of – onder begeleiding – met de duofiets over het terrein rijden, vinden de meesten geweldig.

Als team zoeken wij een Coördinator IOP die

  • Stevig in zijn schoenen staat en daarmee rust en vertrouwen uitstraalt en dit op de cliënten en  medewerkers weet over te brengen.
  • Het talent heeft om zich in de belevingswereld van de ander te verplaatsen, waardoor je als vanzelfsprekend handelt in het belang van de cliënten en hun verwanten en dit ook goed weet over te brengen aan het team.
    Bereid is om incidenteel en in overleg onregelmatige diensten te werken.
  • Een doorzetter is en strategisch kan schakelen.
  • Het prettig vindt om in een team te werken maar daar ook invloed op de ontwikkeling van het team wil hebben, daarom kun je zowel zelfstandig als in samenspraak beslissingen nemen.
  • Aanvoelt wanneer je ruimte moet geven en wanneer sturing gewenst is.
  • Initiatiefrijk is en denkt in kansen en mogelijkheden in plaats van ‘maren en bezwaren’.
  • Ervaring heeft in het opstellen van, en werken met, ondersteuningsplannen.
  • Een passende HBO-opleiding heeft, bv Social work

Functie Coördinator IOP in het kort

Als Coördinator IOP ben je de schakel tussen werkvloer, psycholoog/orthopedagoog, huisarts, familie van de cliënt en de manager. Je bent een coach voor de begeleiders niveau 3 en 4 op de werkvloer, die de zorgtaken verrichten. Als coördinator IOP krijg je een aantal cliënten toegewezen en ieder van hen heeft een Individueel Ondersteuningsplan (IOP). Je zorgt voor goede planning, coördinatie, communicatie, afstemming en uitvoering van de werkzaamheden rondom dit IOP (zowel bij de totstandkoming als uitvoering van het plan). Je rapporteert en bewaakt de voortgang, de IOP-cyclus en cliëntenbesprekingen en bent gesprekspartner in multidisciplinaire bijeenkomsten. Vanzelfsprekend houd je goed contact met de ouders/wettelijke vertegenwoordigers/familie en het werk/dagbesteding van de cliënt. Hierin ben jij als coördinator het aanspreekpunt en kijk je open naar ieders wensen, belangen en mogelijkheden. Je weet hierin de belangen met tact en zelfvertrouwen te brengen. Met wat je te weten komt, voed je het team, zodat zij horen waar het goed gaat en waar het beter kan. Er wordt ook een actieve bijdrage aan je gevraagd voor de ontwikkeling van het afdelingsbeleid en toekomstvisie van de instelling.
In je functie ben je een aanzienlijk deel van je werktijd vrijgesteld van de cliëntenzorg maar vinden we cliëntcontact wel erg belangrijk voor het goed uitvoeren van je functie.

Een dag mee met een CIOP

Je start vandaag mee op. De cliënten vinden het niet leuk om wakker gemaakt te worden maar ze zijn blij je te zien. De ene geeft een dikke knuffel de andere een grote glimlach. Nadat er opgestart is bekijk je hoe de cliënten de afgelopen week gereageerd hebben op de veranderingen in het dagprogramma die je ingevoerd hebt. Je ziet dat er veel rust is gekomen. Tijdens de overdracht hoor je dat de collega’s dit ook gemerkt hebben. Fijn! Je ziet ook mogelijkheden om tijdens de routine in de avond verbeteringen door te voeren. Kijken of dat net zo goed werkt.
Samen met de orthopedagoog ben je een klinische les aan het voorbereiden om met het team de autistische kenmerken van de nog te plaatsen cliënt herkenbaar te laten worden zodat het team al wat bekend is met de gedragskenmerken.
In de middag staat er een overleg gepland met de manager, orthopedagoog en collega coördinatoren. Je bespreekt je knelpunten, zowel op het gebied van cliënten als op organisatorisch vlak. Na dit overleg communiceer je de afspraken en beslissingen met het team. Als laatste staat er een klachtengesprek gepland. Door goed te luisteren los je het misverstand gelukkig makkelijk op. De dag is weer omgevlogen.

Wij bieden

Een uitdagende werkplek met enthousiaste collega’s die samen hechte teams vormen binnen het gebouw. Het salaris is maximaal € 3225,- bij een fulltime dienstverband, conform FG 45 (exclusief ORT), een eindejaarsuitkering en vakantietoeslag van elk 8,33%.
De arbeidsovereenkomst is voor de duur van een jaar met de intentie tot een vaste aanstelling. 
 

Informatie

Als je meer informatie over de functie wilt of eerst eens een kijkje in de keuken wilt komen nemen, dan ben je van harte welkom om contact op te nemen met Lynnie Broere, CIOP gebouw 1 op telefoonnummer 023 5588543 of per mail: Lbroere@sein.nl. Meer informatie over o.a. de doelgroep en woonvoorzieningen vind je onder woonzorg en dagbesteding bij SEIN.
Als deze vacature voor jou nog niet op het juiste moment komt, maar je kent mensen voor wie dit een interessante uitdaging is, dan wordt delen zeker op prijs gesteld.

Sollicitatie

Herken jij jezelf in deze functie? Graag ontvangen we een motivatiebrief en curriculum vitae, onder vermelding van bovengenoemd vacaturenummer, voor 1 augustus a.s. via de link 'direct solliciteren' hieronder. Na het insturen van je sollicitatie krijg je via e-mail een bevestiging van ontvangst. Het kan zijn dat deze terecht komt tussen de ongewenste e-mail of spam, houd daarom je spam of ongewenste e-mail in de gaten.
Het inwinnen van referenties maakt eveneens deel uit van de procedure. Met je sollicitatie geef je SEIN toestemming om tijdens de sollicitatieprocedure eventueel je profiel op zakelijke Social Media op te zoeken.
Bij aanstelling dien je een Verklaring Omtrent Gedrag te kunnen overhandigen.