HomeWerken bij SEINAlle vacaturesBegeleider kinderen en jongeren met epilepsie (niveau 3 of 4) Gebouw 2

Functienaam

Begeleider kinderen en jongeren met epilepsie (niveau 3 of 4) Gebouw 2

Samen met de kinderen en jongeren proberen we er elke dag weer iets moois van te maken. Soms geven de kinderen je een knuffel of maken ze een slinger voor je. Hoe geweldig is dat. 

Aantal uren per week

24-32 uur

Werkplek

Kinderen en jongeren die wonen of logeren bij SEIN hebben naast epilepsie vaak ook een lichte, matige of ernstige verstandelijke beperking. Vaak is er ook sprake van andere problematiek zoals gedragsproblemen, ADHD of autisme. Afhankelijk van leeftijd en mogelijkheden gaan ze naar school, de dagbesteding of naar het werk. De kinderen en jongeren hebben behoefte aan verzorging, begeleiding en structuur in een veilige en huiselijke omgeving. Ondersteuning kan divers zijn en bijvoorbeeld bestaan uit het aanleren van sociale vaardigheden, het vergroten van zelfredzaamheid en het ondersteunen bij zaken die cliënten niet op eigen kracht kunnen uitvoeren.
Een speerpunt is samenwerking met de ouders. SEIN vindt goede communicatie met de ouders zeer belangrijk, net als het samen met hen afstemmen van de begeleiding en verzorging van hun kind.
We zoeken momenteel specifiek voor gebouw 2-1e etage naar begeleiders die in staat zijn en het leuk vinden om zowel 1 op 1 gespecialiseerde begeleiding te geven aan kinderen met een complexe begeleidingsvraag als groepsgerichte begeleiding te bieden.

Doelgroep

De een heeft begeleiding nodig bij het oplossen van een conflict, een ander hulp bij het eten. Er zijn ook cliënten die behoed moeten worden voor te veel prikkels. Hoe verschillend deze kinderen en jongeren ook zijn, ze willen zich allemaal ontwikkelen. Ze gaan allemaal naar school en/of dagbesteding. Het leren gaat door ook als ze uit school zijn. Leren dat hun kameraadjes andere spelletjes leuk vinden dan zij zelf of leren hoe je zelf je kamer op kunt ruimen. Soms is daar een foto of picto bij nodig. ‘Kijk, zo ziet een opgeruimde kamer er uit.’
De cliënten hebben veel contact met hun ouders, die belangrijk zijn in hun leven. Buitenspelen is bij een aantal kinderen favoriet. Omdat ze geen gevaar zien, is er wel toezicht bij nodig. Soms gaan ze – onder begeleiding- met een klein groepje het terrein af, eropuit met de duofiets of bijvoorbeeld een picknickmand. Ze vinden het super om de wereld buiten SEIN te ontdekken.

Functie

Als begeleider niveau 3 of 4 begeleid en ondersteun je cliënten op basis van het multidisciplinair samengestelde, individuele ondersteuningsplan. Je helpt hen bij het adequaat omgaan met ADL-zorg, omgang met andere cliënten, omgang met familie, recreatie en dagbestedingsactiviteiten. Daar waar mogelijk stimuleer je hun vaardigheden, maar je biedt ook blijvende ondersteuning bij zaken die cliënten niet op eigen kracht kunnen uitvoeren. Als begeleider niveau 4 werk je ook onderdelen van het ondersteuningsplan zelfstandig uit en hebt hier contact over met de cliënt en/of diens vertegenwoordigers. Je denkt mee over het beleid in de zorginhoudelijke/organisatorische overlegvormen. Je werkt in onregelmatige diensten volgens het rooster. Het nachtelijke toezicht is centraal geregeld.

Profiel

Je hebt een MBO diploma zorg en welzijn niveau 3, of niveau 4 of hoger en je wilt je samen met een team inzetten voor mensen met complexe epilepsie. Ervaring hiermee is fijn, maar niet noodzakelijk. Je doet bij SEIN voldoende ervaring op en krijgt alle benodigde scholing en training. 
Wij hechten belang aan goede uitdrukkingsvaardigheden, tact, inlevingsvermogen en collegialiteit. Je bent bereid om onregelmatige diensten te draaien conform het rooster van de woning. Nachtdiensten maken hier géén onderdeel van uit. Een flexibele houding en een flinke dosis relativeringsvermogen zijn nodig gezien de dynamiek van alledag. We zijn op zoek naar een collega met enkele jaren werkervaring binnen de zorg, die structuur kan bieden maar ook de ADL zorg niet schuwt.

Wij bieden

  • Een uitdagende werkplek in een leuk team.
  • Een bruto maandsalaris bij een volledig dienstverband (conform cao ziekenhuizen)
    van min. € 1.882,00 en max. € 2.798,00 voor niveau 3 (functiegroep 35)
    van min. € 1.984,00 en max. € 2.937,00 voor niveau 4 (functiegroep 40)
  • Onregelmatigheidstoeslag (ORT) komt daar nog bovenop, evenals een eindejaarsuitkering en vakantietoeslag van 8,33% elk. 
  • Veel interne training en scholing waaronder een tweedaagse epilepsiecursus en andere praktijkgerichte bijscholingen zoals een training autisme of omgaan met agressie.
  • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met de intentie tot vaste aanstelling.

Informatie

Meer informatie over o.a. de doelgroep en woonvoorzieningen vind je onder woonzorg en dagbesteding bij SEIN.
Als je meer informatie over de functie wilt of eerst eens een kijkje in de keuken wilt komen nemen, dan ben je van harte welkom om contact op te nemen met Rudolf Bitter, manager Wonen gebouw 2, via tel: 023-558 8516 of e-mail: rbitter@sein.nl.
Als deze vacature voor jou nog niet op het juiste moment komt, maar je kent mensen voor wie dit een interessante uitdaging is, dan wordt delen zeker op prijs gesteld.

Sollicitatie

Je motivatiebrief en je curriculum vitae zien we graag tegemoet onder vermelding van bovengenoemd vacaturenummer via de link 'direct solliciteren' hieronder. We horen ook graag van jou of je solliciteert op niveau 3 of 4 en hoeveel uren jij per week beschikbaar bent.
Na insturen van je sollicitatie krijg je via e-mail een bevestiging van ontvangst. Het kan zijn dat deze terecht komt tussen de ongewenste e-mail of spam. Hou daarom je spam of ongewenste e-mail in de gaten.
Het inwinnen van referenties maakt deel uit van de procedure. Met je sollicitatie geef je SEIN toestemming om tijdens de sollicitatieprocedure eventueel je profiel op zakelijke social media op te zoeken. Bij aanstelling dien je een Verklaring Omtrent Gedrag te kunnen overleggen.