SEINposium KNF vrijdag 29 maart

Van 13.00 tot 17.00 uur

Voor KNF-laboranten en –leerlingen uit Noord- en Oost-Nederland organiseert de KNF afdeling in Zwolle een bijzondere interactieve middag over het herkennen van epilepsie en hoe om te gaan met verschillende aanvalsvormen, epileptisch en niet-epileptisch.

Klik hier om u direct aan te melden

De KNF afdeling in Zwolle werkt sinds kort met de nieuwste innovatieve apparatuur om nog beter EEG-onderzoek te kunnen doen. De nieuwe apparatuur is draadloos. Dit betekent dat de patiënt veel meer bewegingsvrijheid heeft, vooral voor kinderen is dit veel prettiger.

De kennis en ervaring die de medewerkers van de KNF hebben opgedaan willen ze graag delen.

Kosten

De kosten voor deze middag zijn 35 euro.
(Leerlingen mogen tegen gereduceerd tarief voor 10 euro)

Accreditatie is aangevraagd.

Meld snel aan want vol=vol

Programma

TijdWat
13.000Inloop met koffie en thee
13.30 uurPanayiotopoulos
Dit is een epilepsiesyndroom dat voorkomt bij kinderen en gekenmerkt wordt door specifieke epileptische aanvallen. Aan de hand van voorbeelden wordt uitgelegd wat het syndroom inhoudt en hoe het herkend kan worden.
14.30 uurPNEA, lastig te tackelen
Psychogene niet epileptische aanvallen blijven lastig te onderscheiden van epileptische aanvallen. Ze tonen grote gelijkenis met epileptische aanvallen. Waar kan je op letten? En hoe gaan we daar mee om? Waarom komen deze aanvallen voor, waarom “doet” men dit?
14.30 uurSensomotorisch gestoord
Met EEG- en videovoorbeelden laten we zien dat epileptische aanvallen in de frontale (motoriek) en pariëtale kwab (sensibiliteit) zich speciaal uiten! 
15.00 uur

Pauze

15.20 uurAanvallen ontrafelen
Tijdens de (langdurige) registraties op onze KNF-afdelingen treden er regelmatig (epileptische) aanvallen op. Op een interactieve manier willen wij samen met jullie kijken naar de verschillende kenmerken en lokalisaties van de aanvallen. Dit doen wij aan de hand van de nieuwe classificatie.
15.50 uur

Aflsuitende quiz

16.30 uur

Borrel