Sporten

Op deze pagina

Sporten is gezond, ook voor mensen met epilepsie. Helaas komt het sporten niet altijd zonder risico. Lichamelijke of mentale opwinding kan een aanval opwekken. Het is lastig om te zeggen of en hoe vaak dit voor zal komen. Dat komt omdat we dit niet goed kunnen onderzoeken in een laboratorium.

Onderzoek naar sporten en epilepsie

Sommige onderzoeken laten zien dat epilepsieaanvallen vaker voorkomen na fysieke inspanning. Andere onderzoeken laten zien dat fysieke inspanning epilepsieaanvallen juist kunnen onderdrukken.

We weten dus nog niet precies hoe het zit, en of het bij iedereen hetzelfde werkt. U kunt het best vertrouwen op uw eigen ervaring. Zorgt inspanning of grote concentratie tot minder aanvallen? Ga er dan vooral mee door! Hou dan wel rekening met onderstaande sportadviezen.

Sportadviezen

Sporten bij SEIN

Woont of logeert u bij ons? Dan kunt u deelnemen aan sportactiviteiten. U kunt bijvoorbeeld naar de fitnesszaal met een van onze trainers. Maar u kunt ook deelnemen aan groepsactiviteiten. In beide gevallen krijgt u van ons de juiste begeleiding.