Ouderen

Op deze pagina

Ouderen

De kans om epilepsie te ontwikkelen neemt toe naarmate u ouder wordt. Als epilepsie op oudere leeftijd ontstaat, kunnen andere hersenaandoeningen de oorzaak zijn van de epilepsie. Denk hierbij aan een hersenbloeding of een herseninfarct.

Diagnose stellen

Het kan ingewikkeld zijn om erachter te komen of er sprake is van epilepsie. Dat komt omdat epileptische aanvallen soms op andere aandoeningen lijken, bijvoorbeeld een TIA, dementie, diabetes of een delier. Het is daarom belangrijk om dit goed te onderzoeken.

Behandeling epilepsie

Epilepsie wordt meestal behandeld met medicijnen (anti-epileptica). Deze kunnen bijwerkingen geven, maar ook reageren op andere medicijnen. Op oudere leeftijd kunnen de lever en nieren soms minder goed werken, wordt er vaker ook andere medicatie gebruikt en is er vaker sprake van andere aandoeningen (bijvoorbeeld osteoporose). Uw arts zal hier natuurlijk rekening mee houden bij de keuze voor uw medicijn tegen epilepsie. 

Hulp voor ouderen

Voor u is het belangrijk dat u uw leven zo goed mogelijk kan leiden. Met zo min mogelijk klachten. Daar willen wij u, met onze behandeling en tips, bij helpen. Ook kunt u vragen stellen die te maken hebben met uw epilepsie en met uw leeftijd.