Logeren en flexibele opvang

Op deze pagina

Logeren en flexibele opvang

Flexibele opvang op de Zonnebloem

Als uw kind epilepsie heeft, al dan niet in combinatie met een verstandelijke/lichamelijke beperking, dan kan er in het dagelijks leven van uw gezin veel tijd en aandacht gaan naar de zorg en ondersteuning. Opvang op Logeerhuis de Zonnebloem kan het gezin een moment van rust geven.

Bij de Zonnebloem bieden wij uw kind meer dan alleen opvang. In onze warme en ontspannen omgeving staat uw kind centraal en krijgt het de aandacht en zorg die het verdient. Of het nu gaat om dagopvang, naschoolse opvang of logeren, wij staan voor u klaar met ondersteuning en faciliteiten.

Onze opvang is beschikbaar voor kinderen van 0 tot ongeveer 18 jaar en zoveel mogelijk afgestemd op uw wensen en behoeften. Of het nu gaat om eenmalige opvang, een langere periode of vaste momenten, u bepaalt wanneer u gebruik wilt maken van onze flexibele opvang. De Zonnebloem is het hele jaar door, 365 dagen per jaar geopend, dus ook tijdens feestdagen. 

Kennismaken?

Wilt u meer weten over de opvang of graag een rondleiding?
Neem dan contact op met de afdeling Zorgbemiddeling:

Aanmelden voor opvang

Ontspanning en plezier met leeftijdsgenoten staat voorop

Bij de Zonnebloem kunt u niet alleen rekenen op goede zorg, maar ook op een scala aan activiteiten die gericht zijn op ontspanning en plezier met leeftijdsgenoten. Onze locatie beschikt over twee ruime tuinen waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen en ontspannen. Of uw kind nu graag schommelt, op de trampoline springt of lekker ravot in de zandbak, er is voor elk wat wils. Bovendien bieden wij ruimte voor creativiteit, zoals knutselen en tuinieren.

We nemen de kinderen ook graag mee op avontuur naar de kinderboerderij en de manege, waar ze kunnen genieten van het buitenleven en nieuwe ervaringen kunnen opdoen. En als het weer niet meewerkt, organiseren we leuke binnen activiteiten in onze gymzaal of op de Zonnebloem. Tijdens vakanties zijn er extra activiteiten, zoals voorleessessies door vrijwilligers of picknicken in het nabijgelegen park de Groene Weelde. Tenslotte kunt uw kind genieten van de verse maaltijden die de begeleiding elke dag met liefde bereidt.

Uw kind wordt begeleid en ondersteund

Bij de Zonnebloem bieden we niet alleen overdag, maar ook 's nachts zorg en begeleiding. Onze betrokken begeleiders staan altijd paraat om te helpen en 's nachts is er een wakende begeleider aanwezig. Wanneer uw kind specialistische zorg nodig heeft, zoals het geven van sondevoeding, kunt u bij ons rekenen op de juiste expertise en ondersteuning. Wij werken nauw samen met u als ouder om de zorg en begeleiding af te stemmen op de behoeften van uw kind.

Vervoer van en naar de Zonnebloem

Wanneer uw kind verblijft bij de Zonnebloem, dan dient u zelf voor passend vervoer te zorgen. Mocht dit echt niet lukken, dan kunnen wij u helpen bij het organiseren van passend vervoer, zoals de dagbestedingstaxi of de schooltaxi. Voor kinderen die naar school gaan bij de Waterlelie, verzorgt ons team het ophalen en wegbrengen.

Welke kosten krijgt u vergoed?

Verblijf op de Zonnebloem kan onder andere worden vergoed via de Wet langdurige zorg (Wlz), Jeugdwet (JW) of Zorgverzekeringswet (ZVW). Wlz- opvang kan worden gefinancierd via een Persoonsgebonden Budget (PGB) of Zorg in Natura (ZIN). Wilt u zorg op basis van de JW of ZVW? Dan kunt u dit in principe alleen vanuit PGB financieren.

Informatie en afspraken

Bekijk alvast de huisregels van de Zonnebloem.

Passend onderwijs bij school de Waterlelie

Op ons terrein bevindt zich ook school de Waterlelie, waar kinderen met epilepsie, een neurologische aandoening, een chronische ziekte en/of een lichamelijke beperking (LG) en zeer moeilijk lerende kinderen passend onderwijs kunnen volgen. Neem een kijkje op de website

Woonzorg

Heeft uw zoon of dochter een ingewikkelde vorm van epilepsie, waarbij er dag en nacht zorg nodig is? Dan is wonen bij SEIN misschien een geschikte keuze.