Ouders aan het woord: Diane, moeder van Vince

Op deze pagina

Ouders aan het woord: Diane, moeder van Vince

Zoektocht naar een logeerhuis

Toen Vince 6 jaar was, begonnen we onze zoektocht naar een logeerhuis waar ze vertrouwd waren met epilepsiezorg en waar hij zichzelf kon zijn. Helaas was het lastig een passend logeerhuis te vinden in de buurt van Delfgauw, vanwege de complexiteit van epilepsie. Gelukkig hadden we altijd SEIN in gedachten, aangezien Vince hier al naartoe ging voor zijn epilepsiebehandeling. Wij zijn altijd zeer tevreden geweest over SEIN; zij hebben Vince uitstekend geholpen met zijn epilepsie. Toen wij het logeerhuis de Zonnebloem bezochten, kregen we direct een goede indruk. Vince, die toen 8 jaar oud was, ging proef logeren en vond het geweldig. Zo begon zijn avontuur bij de Zonnebloem.

Logeren bij de Zonnebloem biedt quality time met de andere kinderen

Het logeren bij de Zonnebloem biedt ons als ouders niet alleen de geruststelling dat Vince zich daar op zijn gemak voelt, maar het geeft ons ook waardevolle quality time en een kostbaar moment van rust. Terwijl Vince geniet van zijn tijd bij de Zonnebloem, kunnen wij onze aandacht richten op andere belangrijke zaken en met onze andere kinderen leuke activiteiten ondernemen. Dit maakt het logeren bij de Zonnebloem niet alleen waardevol voor Vince, maar ook voor ons als gezin.

Een harmonieuze combinatie met school de Waterlelie

Sinds een jaar gaat Vince ook naar school bij de Waterlelie. Het feit dat hij al enkele kinderen kende vanuit de Zonnebloem, maakte de overgang naar school veel soepeler. Op de Waterlelie weten ze uitstekend om te gaan met zijn epilepsie, waardoor Vince zich er erg prettig voelt. Dit heeft ertoe geleid dat hij ook vaker tijd doorbrengt bij de Zonnebloem. Doordeweeks logeert hij daar nu twee keer per week en één weekend per maand. De combinatie van logeren en opvang en het onderwijs bij De Waterlelie is voor zowel Vince als voor ons als ouders zeer waardevol. Vince hoeft hierdoor veel minder vaak te reizen en kan na school lekker ontspannen bij de Zonnebloem.

Ontdek de levendige wereld van Vince (nu 14 jaar oud)

Vince is een vrolijk en liefdevol kind, dat graag contact maakt en nieuwsgierig is. Zijn passie voor zingen straalt van hem af; je merkt op dat moment dat hij zich volledig op zijn gemak voelt. Hij luistert graag naar liedjes op zijn tablet en is dol op spelletjes, waarvan Uno zijn favoriet is. Ook in de keuken is hij een enthousiaste hulp; bij de Zonnebloem mag hij meehelpen met het bereiden van verse maaltijden. Hij geniet ook van de buitenruimte en maakt graag gezamenlijke wandelingen met de begeleiders en de andere kinderen.

Een warm en ondersteunend contact met de begeleiders

Het contact met de begeleiders is coöperatief en prettig. We hebben al jarenlang dezelfde coördinator, met wie het contact uitstekend verloopt. Regelmatige evaluaties helpen ons van elkaar te leren en elkaar te ondersteunen. Vince smeert bijvoorbeeld zelf zijn brood bij de Zonnebloem, waardoor hij steeds zelfstandiger wordt. Deze ontwikkeling willen wij ook thuis doorzetten. Vanuit huis neemt hij een speciale wekker mee in de vorm van een schaap. Dit helpt hem om niet te vroeg zijn bed uit te gaan. Omdat dit thuis zo goed werkt, gebruikt hij deze ook bij wanneer hij gaat logeren bij de Zonnebloem.

Qua opvoeding en begeleiding liggen we op één lijn. De begeleiders zijn positief en tegelijkertijd heel duidelijk in hun communicatie, wat voor ons als ouders belangrijk is. We kunnen alles bespreken en voelen ons gesteund. De begeleiders hebben zelfs een op maat gemaakt pictoblad voor Vince gemaakt, waarop een foto van zijn slaapkamer staat. Samen met de begeleiders telt Vince af op de kalender tot hij weer naar huis gaat. Dat vind ik nou maatwerk.

Onvergetelijke uitjes in de zomervakantie

Tijdens de zomervakantie verblijft Vince een week bij de Zonnebloem. Tijdens de vakantie wordt er uitgepakt en worden er gezellige uitjes voor de kinderen georganiseerd, zoals een bezoek aan Drievliet of samen uit eten gaan in een pannenkoekenrestaurant. Deze uitstapjes zijn onvergetelijke ervaringen voor Vince.

Waardevol advies voor ouders in hun zoektocht naar een logeerhuis

Het is essentieel om te letten op de sfeer en hoe het kind zich voelt in een logeerhuis. Als je ervan overtuigd bent dat je je kind met een gerust hart kunt achterlaten, is dat een goede indicatie. De Zonnebloem vonden we veel begrip, met name voor Vince’s epilepsie. Het is fijn dat de begeleiders hierover veel kennis hebben en weten hoe ze ermee om moeten gaan. Dit heeft ons als ouders enorm gerustgesteld en maakt het logeerhuis van SEIN een waardevolle en liefdevolle tweede thuisbasis voor Vince.