Ik heb of wil een afspraak

Op deze pagina

Ik heb of wil een afspraak

Bij epilepsieklachten gaat u eerst naar uw (huis)arts of neuroloog. Is de epilepsie moeilijk te behandelen? Of weet u nog niet zeker hoe de aanvallen ontstaan? Dan kan de neuroloog, kinderarts of huisarts u naar SEIN doorsturen. 

Bij SEIN kennen we drie soorten afspraken: op locatie, via een beeldscherm (videoconsult) of telefonisch. 

Ik heb een afspraak op locatie

Een afspraak op de polikliniek

Bent u door uw arts doorgestuurd naar speciale epilepsiezorg? Dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken. Ook krijgt u een uitnodiging met een uitgebreide vragenlijst. Hierin staan vragen over uw aanvallen, medicijnen en bijwerkingen.

Lees verder over wat u kan verwachten en hoe u zich kan voorbereiden voor een afspraak op de polikliniek:

Een afspraak op de polikliniek

Een afspraak op de kliniek

U gaat naar de kliniek als uitgebreider of langduriger onderzoek nodig is. Vaak zijn een aantal overnachtingen nodig, maar niet altijd.

Lees verder over wat u kan verwachten en hoe u zich kan voorbereiden:

Een afspraak in de kliniek

Extra informatie (poli)klinieken

Alle contactgegevens, spreekuren en routes naar de poliklinieken vindt u onder contact en route.

Afspraak afzeggen

Kunt u niet op uw afspraak komen, meld u dan minimaal 24 uur van tevoren af bij uw eigen (poli)kliniek. Lees meer

Wonen of logeren bij SEIN

Wilt u zich aanmelden voor wonen of logeren bij SEIN of meer weten hierover? Kijk op: Aanmelden of verwijzen wonen en logeren bij SEIN

Ik heb een videoconsult

SEIN biedt de mogelijkheid om sommige afspraken online te doen. Dit noemen we een videoconsult. U ziet en spreekt uw behandelaar gewoon thuis via het scherm van uw computer. Dat scheelt reiskosten en tijd.

Een videoconsult loopt altijd via uw MijnSEIN dat beveiligd is via uw DigiD: het videoconsult is dus helemaal beschermd en veilig.

Ik heb een telefonisch consult

Het is ook mogelijk dat de behandelaar een telefonisch consult met u afspreekt. Neem dan rustig de tijd voor deze afspraak en ga naar een rustige omgeving waar u niet gestoord wordt. Pak pen en papier bij de hand om eventuele vragen en opmerkingen te noteren.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een verwijzing

Is uw epilepsie moeilijk te behandelen? Of is het niet helemaal duidelijk hoe de aanvallen ontstaan? Dan kan de arts u naar SEIN doorsturen. Onze medewerkers weten zeer veel over epilepsie en kunnen u verder helpen. Dat doen ze met de juiste diagnose, behandeling, ondersteuning en begeleiding. 

Lees meer over een verwijzing naar SEIN.