HomeWerken bij SEINAlle vacaturesBegeleider ADL niveau 2 voor jongeren en volwassenen (Gebouw 4 bg)

Functienaam

Begeleider ADL Niveau 2 voor jongeren en volwassenen (Gebouw 4 bg)

Heb jij een MBO-diploma niveau 2 en wil je cliënten graag begeleiden en ondersteunen bij hun dagelijkse ondersteuning en zorg?
Dan nodigen wij je graag uit te solliciteren op deze functie. Je hoeft geen ervaring te hebben met epilepsie, maar bent bereid en enthousiast om hierover te leren. SEIN biedt jou uitgebreide epilepsiescholing aan en daarnaast andere benodigde scholingen, bijvoorbeeld in autisme.

Aantal uren per week

24-28 uur per week

Info algemeen

Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN), is een gespecialiseerd centrum gericht op de diagnostiek, behandeling en begeleiding van patiënten met (complexe) epilepsie en slaap-/waak stoornissen. Om dit mogelijk te maken beschikt SEIN over 2 klinische centra, 12 poliklinieken, woonvoorzieningen, speciaal onderwijs en slaapcentra. De leeftijd van de cliënten van SEIN variëren van kinderen, adolescenten, volwassen tot ouderen.

Doelgroep

Gebouw 4 bestaat uit 2 woonlagen en maakt deel uit van Cluster 2 Lang Verblijf. Er wonen in totaal 28 cliënten in de leeftijd van 18 tot 75 jaar, verdeeld over 4 afdelingen. We werken met twee teams, één voor de cliënten voor de begane grond en een team voor de cliënten voor de 1e etage.

De vacature is op de begane grond, bestaande uit afdeling A en B: afdeling A bestaat uit een groep van zes cliënten in de leeftijd van 60+  waarbij de aandacht ligt op het creëren van een huiselijke sfeer en het behouden van vaardigheden. Aan deze afdeling is ook een zorgappartement gekoppeld waarin cliënten wonen die op enige afstand de begeleiding en ondersteuning ontvangen van de begeleiders en met regelmaat op de groep gezellig mee komen eten. Afdeling B bestaat uit een groep van acht ernstig meervoudig beperkte jongeren. Deze groep is net bij ons gestart en in ontwikkeling, waarbij de aandacht vooral gericht is op het creëren van een rustige, ontspannen en liefdevolle sfeer op de groep waarin de cliënt zich veilig en geborgen voelt. Het team werkt hierbij volgens de Gentle Teaching methode. Naast de acht cliënten sluit er ook cliënt aan vanuit een zorgappartement. De cliënten verblijven deels op de woning, maar gaan ook dagdelen naar de dagbesteding. Naast de epilepsie hebben de cliënten een ernstige meervoudige verstandelijke beperking en/of lichamelijke handicap en komen er nog diverse andere ziektebeelden voor. Wij willen vooral werken vanuit de mogelijkheden van de cliënt en samen met hem of haar en het netwerk om de cliënt heen, werken aan zijn of haar persoonlijke-, professionele- en ontwikkeldoelen.

Functie

Als begeleider ADL (Algemene Dagelijkse Levensbehoeften) in de woning verricht je ondersteunende en verzorgende ADL activiteiten passend binnen de individuele ondersteuningsplannen van de cliënten. Daarnaast verricht je diverse dagelijkse huishoudelijke werkzaamheden in de woning en slaapkamers. Je ondersteunt de begeleiders niveau 3 en niveau 4 onder andere in het verzorgen van de cliënten, begeleiden bij de maaltijden, activiteiten doen op de woning.

Profiel

Je hebt een MBO diploma niveau 2 ‘Helpende’ of een vergelijkbare MBO-opleiding op niveau 2 en wil je samen met het team inzetten voor mensen met een beperking en complexe epilepsie. Ervaring is fijn, maar niet noodzakelijk. Je doet bij SEIN voldoende ervaring op en krijgt alle benodigde scholing en training. Wij hechten belang aan goede uitdrukkingsvaardigheden, tact, inlevingsvermogen en collegialiteit. Een flexibele houding en een flinke dosis relativeringsvermogen zijn nodig gezien de dynamiek van alledag. Je draait 4-6-8 uurs diensten conform het rooster van de woning, dit betekent vroege en late diensten, werken in weekenden en met feestdagen. ORT en toeslagen zijn conform CAO.

Wij bieden

Een uitdagende werkplek in een leuk team. Als begeleider ADL ben je ingedeeld in functiegroep 25 (conform de CAO-ziekenhuizen). Het salaris is maximaal € 2.404,- bruto per maand bij een volledig dienstverband, exclusief ORT (onregelmatigheidstoeslag) en zowel een eindejaarsuitkering als vakantietoeslag van 8,33%. De arbeidsovereenkomst is voor de duur van een jaar met de intentie tot vaste aanstelling.
Daarnaast bieden wij veel interne training en scholing waaronder een tweedaagse epilepsiecursus en andere praktijkgerichte bijscholingen zoals een training autisme of omgaan met agressie.

Sollicitatie

Zowel je motivatiebrief als je curriculum vitae zien we graag voor 23 juli a.s. tegemoet via de link 'direct solliciteren' hieronder. Vermeld daarbij het vacaturenummer 1928.75/RL. Na het insturen van je sollicitatie krijg je via e-mail een bevestiging  van ontvangst. Het kan zijn dat deze terecht komt tussen de ongewenste e-mail of spam. Hou daarom je spam of ongewenste e-mail in de gaten. Met je sollicitatie geef je SEIN toestemming om tijdens de sollicitatieprocedure je profiel op zakelijke social media op te zoeken. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van de procedure.
Bij aanstelling dien je een Verklaring Omtrent Gedrag te kunnen overleggen.