Tentoonstelling Onzichtbaar Verlies: waar kunst en epilepsie samenkomen

Datum
-
Tijd
Tag
Tentoonstelling
Locatie
Locatie Beautiful Distress House,
Ms. van Riemsdijkweg 41a,
1033 RC Amsterdam

Epilepsie is meer dan alleen een lichamelijk aandoening. De tentoonstelling ‘Onzichtbaar Verlies’ probeert de impact van het onzichtbare verlies zichtbaar en bespreekbaar te maken. Een prachtig en moedig initiatief dat mede mogelijk is gemaakt door verpleegkundig specialist Anja Jacobs, werkzaam bij SEIN. Kan kunst ons helpen om hierover te praten?

De tentoonstelling is van 9 maart tot 26 mei te bezichtigen in het Beautiful Distress House in Amsterdam. Lijkt het je interessant? Ga vooral kijken! Of ken je iemand die dit graag zou willen zien en ervaren? Zeg het voort! De toegang is gratis, maar je kan een vrijwillige bijdrage leveren.

Openingstijden tijdens tentoonstellingen
do 11:00–18:00
vrij 11:00–18:00
za 12:00–18:00
zo 12:00–18:00

Achtergrondinformatie

Epilepsie is meer dan alleen een lichamelijke aandoening. Met 1 op de 100 mensen wereldwijd getroffen door epilepsie, voelen velen de diepgaande impact op hun mentale welzijn. Helaas blijven de verliezen die zij doormaken vaak onzichtbaar. Kan kunst ons helpen om hierover te praten?

De tentoonstelling (On)zichtbaar Verlies belicht de innerlijke wereld van mensen met epilepsie en hun omgeving. Acht jonge kunstenaars hebben zich laten inspireren door hun verhalen en ervaringen. Deze persoonlijke verhalen zijn tot leven gebracht in werken, waarmee de tentoonstelling hoopt de onzichtbare verliezen tastbaar te maken.

Dit project is uitgevoerd naar het idee van Caro Jacobs, zij overleed op 21 augustus 2022 aan SUDEP (Sudden Unexpected Death in Epilepsy). Anja Jacobs en Cathelijne Brouwer besloten dit initiatief voort te zetten in samenwerking met EpilepsieNL en Beautiful Distress.