HomeKennis delenLeerhuis Epilepsie

Leerhuis Epilepsie

Heeft uw team of organisatie behoefte aan scholing over epilepsie?

Ons belangrijkste doel is om de zorg voor mensen met epilepsie in Nederland verbeteren. Het Leerhuis Epilepsie geeft scholing aan mbo en hbo geschoolde professionals om handelingsbekwaam te worden in de zorg voor mensen met epilepsie. Dit initiatief is ontstaan uit de samenwerking tussen SEIN en Kempenhaeghe, dé expertisecentra in Nederland voor onder andere epilepsie. 

Beide expertisecentra beschikken over een grote hoeveelheid kennis uit wetenschap en praktijk. Het Leerhuis Epilepsie deelt deze actuele kennis over epilepsie met andere zorginstellingen in de langdurige verstandelijk gehandicaptenzorg. 

Ons scholingsaanbod

Het Leerhuis Epilepsie kent verschillende didactische werkvormen, zoals klassikaal leren, E-learning, of een combinatie daarvan. Als er sprake is van een specifieke vraag met betrekking tot epilepsie vanuit zorginstellingen bieden wij maatwerk cursussen aan. Daarnaast is er ook standaard lesaanbod beschikbaar.

Kwaliteitsborging 

Al ons lesmateriaal wordt zorgvuldig ontwikkeld en getoetst door medisch specialisten en onderwijskundigen in samenwerking met professionals in woonzorg. Onze cursussen worden gegeven door bevoegde trainers met praktijkervaring en de inhoud is direct toepasbaar in de praktijk.

Contact met het Leerhuis Epilepsie

Heeft uw organisatie ook een scholingsvraag over epilepsie en wilt u gebruik maken van de expertise van SEIN en Kempenhaeghe om deze te beantwoorden? Neemt u contact met ons op en wij kijken graag met u mee welke vorm van scholing passend kan zijn voor uw organisatie en hoe wij hier gezamenlijk inhoud aan kunnen geven.