Dhr. prof. dr. L. Sander 

Contact

E-mail

Publicaties

Researchgate
ORCID

Specialisme

Epidemiologisch onderzoek, farmacologie en de ontwikkeling van anti-epileptica

Wetenschappelijke aandachtsgebieden

Epilepsy - Outcome and treatment

Biografie

Dhr. Sander is neuroloog gespecialiseerd in epilepsie. Dhr. Sander is in 1994 gepromoveerd aan University of London nadat hij in 1981 zijn studie medicijnen aan de Universidade Federal do Parana, Curitiba in Brazilie had afgerond. Bij SEIN bekleedt dhr. Sander de functie van directeur research. Verder is dhr. Sander in Engeland verbonden aan University College Londen (UCL) als professor en bij National Hospital for neurology and neurosurgery (Queen Square) en als medical director bij Chalfont Centre for Epilepsy in Buckinghamshire.

Naast zijn werkzaamheden in Nederland en Engeland is dhr. Sander ook nauw betrokken bij het opzetten van de epilepsiezorg en het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek in landen met ontwikkelende economieën waaronder Brazilië, Bulgarije, China, Ecuador, Georgië, India, Kameroen en Kenia. 

Dhr. Sander heeft meer dan 600 publicaties op zijn naam staan waaronder o.a. diverse wetenschappelijke artikelen, reviews, hoofdstukken in boeken en boeken. Hij maakt deel uit van de redactie van het wetenschappelijke tijdschrift Lancet Neurology en is adviseur voor British National Formulary. Dhr. Sander heeft verschillende postdocorale onderscheidingen en prijzen in ontvangst genomen waaronder de Research Recognition Award for Clinical Sciences of the American Epilepsy Society, de Innovation and Sustainability in Health Award, de BUPA Foundation Epidemiology Award, de European Gower's Prize, de Linda Bateman Award for the Alleviation of Epilepsy, de Ambassador for Epilepsy Award en de Baldev Singh Award 2016.

Wat zou je in de toekomst nog graag willen onderzoeken?

  • Epidemiologie en genetica
  • Het behandelen van chronische epilepsie met nieuwe anti epileptica
  • Behandeling en diagnose van epilepsie in landen met een onderontwikkelde economie

Afvaardiging in commissies, werkgroepen e.d.