Stage bij Research

Op deze pagina

Er zijn verschillende stageplaatsen bij SEIN Research. Wij begeleiden stageplaatsen vanuit een aantal studiegebieden, zoals bijvoorbeeld geneeskunde, technische geneeskunde, biomedische wetenschappen, psychologie, et cetera.

Over de stageperiode

Als stagiair(e) maak je kennis met de praktijk van een specialisatie. Je leert hoe het is om te zorgen voor mensen met een aandoening. Dat zeggen we niet voor niets: als stagiair(e) ben je volwaardig lid van ons team. Zo neem je bijvoorbeeld deel aan klinische besprekingen. Doordat er veel tijd is voor stagebegeleiding neem je actief deel aan het onderzoeksproces. De meeste stagiaires vinden het bijzonder om mee te mogen werken aan nieuwe ontwikkelingen.

Masterstages

Een masterstage is tien of veertig weken. Wij zoeken altijd naar een stageplaats die aansluit bij een lopend project of een van de onderzoeken bij SEIN. De meeste studenten worden gekoppeld aan een promovendus. Tijdens je stage pak je een deelonderzoek van een project op en help je mee met het verzamelen en analyseren van gegevens. Je bent ook hier volwaardig lid van het team. Sterker nog: je werkzaamheden kunnen bijdragen aan een publicatie.

Groepsopdrachten

Voor bacheloropleidingen kan een groep studenten voor een korte periode aan de slag met een vraag. Hierbij kom je niet direct tot een oplossing, maar maak je met medestudenten een plan hoe de vraag opgelost kan worden. Een voorbeeld van zo'n vraag is hoe mensen met hun telefoon goede opnames kunnen maken van aanvallen, zodat een arts deze opnames kan gebruiken voor zijn onderzoek.

Meeloopstage

Bij sommige afdelingen van SEIN is het mogelijk om mee te lopen. Bij de KNF-afdeling in Heemstede kan je bijvoorbeeld twee tot drie weken meelopen met verschillende artsen en/of medewerkers in de kliniek. Zo loop je bijvoorbeeld een dag mee in de polikliniek en een keertje met een laborant. Daar kom je meer te weten over de lopende onderzoeken en de uitkomsten. Zo leer je bijvoorbeeld hoe een elektro-encefalogram (EEG) werkt. Het meeloopprogramma wordt op maat samengesteld. 

In het kort

  • Een stage duurt minimaal tien weken
  • De stage sluit aan bij een van onze projecten of onderzoeken
  • We staan open voor jouw eigen onderzoeksideeën

Meer informatie?

Stuur een e-mail naar research@sein.nl