Dhr. G. Petkov, PhD

Contact

E-mail

Publicaties

Researchgate
ORCID

Specialisme

Toegepaste wiskunde (Operation research)

Wetenschappelijk(e) aandachtsgebied(en)

Computational methods, Dynamical systems, Graph theory, Remote sensing (contactloos meten)

Biografie 

Dhr. Petkov heeft een PhD in toegepaste wiskunde en meer dan 15 jaar ervaring in Medical R&D (onderzoek en ontwikkeling in medische doelgebieden). Hij begon zijn werk bij SEIN in 2011-2013 als onderzoeker (WP1 "Remote sensing modalities") binnen de ZonMw subsidie: "Development of a Multimodal Seizure Detection Instrument to Improve Out-of-Hospital Safety and Disease Management of Epilepsy Patients”. Tijdens deze aanstelling ontwikkelde dhr. Petkov algoritmes voor de detectie van epileptische aanvallen met video-opnames. Hierna werkte hij vier jaar aan het project “Dynamic Modelling of Complex Brain Networks” aan de universiteit van Exeter (UK).
Vanaf augustus 2017 werkt dhr. Petkov (als Research Post doc) aan een nieuw project bij SEIN, dat er op gericht is de werking van eerder ontwikkelde algoritmes te verbeteren. Doel is de specificiteit van detectie te verhogen, om zo het onderscheid tussen epileptische aanvallen en andere bewegingspatronen (geen epilepsie) te verbeteren. Binnen het huidige project is hij direct betrokken bij de ontwikkeling, validatie en implementatie van de definitieve versie van de algoritmes, om zo tot een klinisch bruikbaar product te komen.

Wat zou je in de toekomst nog graag willen onderzoeken

Dynamische modellen gebruiken in combinatie met contactloze metingen om een kunstmatig autonoom systeem van cognitie te maken, voor de detectie van 'kritisch' gedrag.
Dynamische systemen en Graph theory gebruiken om verschillende hersenafwijkingen te modelleren, te verklaren en te voorspellen.
Graph theory en wiskundige modellen met corresponderende dynamica gebruiken om te voorspellen of mensen met epilepsie op medicatie zullen reageren.