SEIN Innoveert!

Op deze pagina

SEIN Innoveert!

De zorg wordt duurder, mensen worden ouder en technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Daarom is innovatie in de zorg heel belangrijk. Alleen dan kunnen we de beste zorg blijven bieden.

Innovatie gaat over verandering. Om veranderingen mogelijk te maken, heb je kennis en creativiteit nodig van verschillende experts. Samenwerking is nodig om te innoveren.

Hoe we het aanpakken bij SEIN innoveert!

Bij SEIN innoveert hebben we in 2022 gewerkt aan het opzetten van een innovatieprogramma. Deze draait nu op volle toeren!
Het innovatieprogramma bestaat uit een innovatieroute die iedereen die werkt bij SEIN of patiënt of verwant is bij SEIN kan volgen. Daarbij werken we vanuit de visie ‘denk groot, maar begin klein’. Bij deze aanpak kijken we op welke manier we de kern van een idee op een zo laagdrempelige, kleinschalige manier kunnen testen. Bij succes weet je dan al snel dat je iets te pakken hebt wat je moet uitbreiden, maar als het niet werkt stoppen we er ook gewoon mee.

De innovatieroute zorgt ervoor dat we bij SEIN innoveert vooral facilitator van innovatie zijn. We begeleiden mensen met een idee om onze zorg te verbeteren. Een goed idee is namelijk nog geen plan. Samen met de idee-inbrenger maken we van het een idee een projectplan op 1a4, te lezen en begrijpen in een paar minuten tijd. Daarna volgt een pitch, waarbij het innovatieteam (een delegatie van werknemers en cliënten van SEIN) beoordeeld of het project een GO krijgt. In het geval van een GO krijg je toestemming en budget om je experiment op te zetten en uit te voeren. Na een aantal weken komt de idee inbrenger weer terug bij het innovatieteam om te delen wat de opbrengsten en geleerde lessen zijn.

Onze projecten op een rij

Binnen SEIN innoveert hebben we verschillende lopende projecten die zich ergens in de route bevinden. De idee inbrenger is tevens projectleider van het idee waardoor het eigenaarschap altijd op de plek van de innovatie ligt. Hieronder beschrijven we een aantal voorbeelden van projecten die momenteel lopen onder begeleiding van SEIN innoveert!

Doet u mee?

Bij SEIN innoveert zijn we altijd op zoek naar nieuwe ideeën die waarde toevoegen aan onze organisatie. Daarbij gaat het om de ideeën, en mag iedereen ze inbrengen. SEIN innoveert is er voor medewerkers, cliënten, verwanten, samenwerkingspartners binnen en buiten de zorg. We verwelkomen iedereen om zo vanuit onze eigen expertise samen nieuwe dingen te proberen.

Kom vooral langs, de koffie staat klaar!

Neem contact op