SEIN Innoveert!

Op deze pagina

SEIN Innoveert!

De zorg wordt duurder, mensen worden ouder en technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Daarom is innovatie in de zorg niet heel belangrijk. Alleen dan kunnen we de beste zorg blijven bieden.

Innovatie gaat over verandering. Om veranderingen mogelijk te maken, heb je kennis en creativiteit nodig van verschillende experts. Samenwerking is nodig om te innoveren.

Hoe we het aanpakken bij SEIN innoveert!

Een idee is vaak een goed begin. Maar we moeten daarna wel zorgen dat het idee kan slagen in de praktijk. Daar helpt SEIN innoveert! bij. Wij maken van het idee een concreet plan. We brengen mensen bij elkaar die het idee nog sterker maken en helpen bij het uitvoeren van het idee.

We werken samen met bedrijven, instellingen en het onderwijs. Maar ook met u! Wij vinden het belangrijk dat onze patiënten en cliënten ons vertellen wat beter of anders kan. Zo leren we van elkaar en komen we écht verder.

We werken ook met Living Labs. Living Labs is een manier om nieuwe ideeën te testen in de praktijk. We kijken dan of de innovatie goed werkt. Stapje voor stapje begeleiden we dit traject vanuit SEIN innoveert!.

Onze projecten op een rij

In 2020 hebben we aan veel innovatieprojecten gewerkt. Hieronder staan er een paar genoemd:

Ambities voor 2021

  • We willen een groep oprichten waarin patiënten en cliënten meedenken of meedoen met vernieuwing in de zorg. We zijn altijd op zoek naar partners die met ons willen meedenken. Bedrijven, onderwijs, instellingen en personen met goede ideeën zijn van harte uitgenodigd.
  • Opzetten van een Living Lab binnen onze woonlocaties om innovaties te testen in de praktijk.
  • Opzetten van een innovatief Nederlands Epilepsie Netwerk waar neurologen van algemene ziekenhuizen directer contact hebben met de specialistische neurologen van SEIN.
  • Verder ontwikkelen van een traject voor de verbetering van leefstijl voor patiënten binnen het Slaap-Waakcentrum.

SEIN zoekt mensen met goede ideeën!

Heeft u een goed idee voor het vernieuwen van onze epilepsie- en slaapzorg? Of een idee dat helpt om het leven met epilepsie makkelijker te maken? Dan horen we dat graag. Al uw ideeën zijn welkom bij ‘SEIN innoveert’! U neemt contact op via innoveer@sein.nl

Symphonic eMotions bij SEIN: