HomeKinderpaginaKinderenBezoek aan neuroloog

Bezoek aan de neuroloog

Samen met je ouders ga je eerst met de (kinder)neuroloog praten. Een neuroloog is een dokter die heel veel weet over de hersenen. Daar is hij of zij heel goed in. De kinderneuroloog stelt héél veel vragen. Vooral aan je ouders, maar ook aan jou. Wat de neuroloog aan jou vraagt? Of je zelf iets merkt van een aanval, bijvoorbeeld. En hoe je het vindt dat je epilepsie hebt.

De kinderneuroloog doet ook een paar onderzoekjes. Dat is helemaal niet eng. Je mag bijvoorbeeld hinkelen, als je dat kunt. Of de neuroloog vraagt je om je armen recht vooruit te steken met je ogen dicht.

De dokters in Heemstede

H. Geesink
P. Augustijn
A. Altinbas
 

De dokters in Zwolle

E. Hagebeuk
Neurologen
B. Gunning
Neurologen
F. Sprangers
Neurologen
 

Het kan ook zijn dat je je ene voet voor je andere moet zetten. Verder kijkt hij of zij even met een lampje in je ogen, en meer van dat soort dingen.

Als dat gebeurd is, gaat de neuroloog een plan maken met je ouders. Want we willen er natuurlijk voor zorgen dat je minder last hebt van de aanvallen. Soms moet je nog door andere mensen worden onderzocht, voordat er een plan gemaakt kan worden. Misschien krijg je een 24-uurs EEG. Voor dat onderzoek blijf je één nacht bij ons logeren, samen met je vader of je moeder. Je krijgt dan een soort dopjes op je hoofd geplakt, dat voelt een beetje gek. Gelukkig doet dat onderzoek helemaal geen pijn.