Clowns op bezoek

Bij SEIN in Zwolle komen elke maand op woensdagmiddag clowns op bezoek. De clowns van de stichting ‘De Clown dichterbij’ leggen op een speelse wijze contact met de kinderen. Altijd één op één, uw kind krijgt dus oprechte individuele aandacht.


De Clown dichterbij
is al jaren een succes bij SEIN en is ervaren in het ‘clownen’ voor kinderen met een chronische aandoening. De stichting draagt eraan bij om naast de opname ook aandacht te hebben voor ontspanning en sfeer in de groep. Het resultaat: gezelligheid, plezier en afleiding. 

De afdeling in Zwolle

De afdeling heeft een huiskamer, een keuken, een badkamer en een snoezelkamer. Kinderen vanaf 7 jaar krijgen een eigen kamer. Jongere kinderen moeten een enkele keer een kamer delen. Op de afdeling is een tv, speelgoed en materiaal om te knutselen. De jonge kinderen op de afdeling A3 kunnen ook tekenen of kleuren op een interactief scherm. Voor kinderen vanaf 7 jaar (de afdeling A4) is er een Wii met spelletjes, een dvd-speler en een stereo-installatie. Ook zijn er computers met draadloos internet (Wifi), die kunnen worden gebruikt bij het huiswerk maken.

Op de afdeling is het mogelijk dat een ouder/verzorger bij het kind op de kamer verblijft.

Op bezoek in zwolle

Is uw kind opgenomen in Zwolle, dan kan het in principe elk weekend naar huis. Vindt de neuroloog dit niet verantwoord in verband met de aanvallen, dan kunt u of uw partner in het weekend bij uw kind in de kliniek overnachten.

Natuurlijk proberen we het zo leuk mogelijk te maken voor uw kind. Het kan bij ons ook naar school. In Zwolle gaat het naar de school De Twijn. De schooltijden zijn van 9-12 uur en van 13-15.30 uur.

Er wordt altijd samen gegeten op vaste tijden: ’s middags brood en ’s avonds warm.

Kan uw kind niet naar school, dan zorgt een verpleegkundige op de afdeling ervoor dat hij of zij zich niet hoeft te vervelen.

Filmpje over de Twijn