Clowns op bezoek

Op de jongerenafdeling van SEIN in Zwolle komen eens per maand, op de woensdagmiddag, clowns op bezoek. De clown is er speciaal voor jou, om mee te spelen. Dat is vaak heel fijn en gezellig, want het leidt even af van de opname bijvoorbeeld. Wil je meer weten over de clowns? Zie: www.dichterbij-clown.nl

De afdeling in Zwolle

Op jouw afdeling is een huiskamer, een keuken, een badkamer en een snoezelkamer. Jongeren vanaf 7 jaar krijgen een eigen slaapkamer. Ook zijn er slaapkamers waar andere kinderen en jongeren slapen. Op de afdeling zijn puzzels, spelletjes en computers met draadloos internet (Wifi). Dat is vooral handig bij het huiswerk maken. Je kunt in overleg met de groepsleiding en je groepsgenoten van zo’n computer gebruik maken. Verder is er natuurlijk een tv, een stereo-installatie, een dvd-speler en ook een Wii. 

Het is ook mogelijk dat één van je ouders/verzorgers bij je op de afdeling blijft slapen.

Er wordt altijd samen gegeten op vaste tijden: ’s middags brood en ’s avonds warm.

Naar school

Naar school gaan doe je van negen tot twaalf uur en van één tot half vier. Als je niet naar school kunt, zorgt een verpleegkundige op de afdeling ervoor dat jij je niet hoeft te vervelen.

Ouders op bezoek

Krijg je tijdens de opname een onderzoek, dan kunnen je ouders daarbij zijn. Natuurlijk laten wij aan jou en je ouders weten wanneer die onderzoeken zijn.

Woensdagmiddag is de vaste bezoekmiddag maar je ouders mogen elke dag op bezoek komen. Ook als je geen onderzoeken hebt. Wel even overleggen met de groepsleiding!

In het weekend naar huis

Als dit verantwoord is, mag je elk weekend naar huis. Je ouders halen je dan vrijdagmiddag op en brengen je op zondag weer terug bij SEIN.

Filmpje over de Twijn