HomeKinderpaginaJongerenBezoek aan neuroloog

Bezoek aan de neuroloog

Komen jij en je ouders voor de eerste keer bij SEIN, dan praten jullie in elk geval met de (kinder)neuroloog. De neuroloog wil heel veel van jullie weten. Wanneer de aanvallen zijn begonnen, bijvoorbeeld, hoe ze eruit zien, hoe vaak je ze hebt en welke medicijnen je slikt. Ben je sinds je medicijnen gebruikt vaak chagrijnig, moe of ben je dikker geworden? Heb je problemen op school? Zit je lekker in je vel of niet? Die vragen zijn heel belangrijk. 

Verder onderzoekt de neuroloog bij jou of je goed kunt zien, horen en voelen. En je reflexen, je coördinatie en je evenwichts-gevoel. Dit kan allemaal te maken hebben met epilepsie. 

De dokters in Heemstede

H. Geesink
P. Augustijn
A. Altinbas
 

De dokters in Zwolle

E. Hagebeuk
Neurologen
B. Gunning
SEIN Zwolle

Meer onderzoek nodig?

Vervolgens bespreekt de neuroloog met jou en je ouders de verdere aanpak. Misschien is er nog meer onderzoek nodig, een 24-uurs EEG bijvoorbeeld. Daarvoor word je dan een nacht bij ons opgenomen. Ook een van je ouders kan blijven slapen. Heb je bijvoorbeeld maar één keer per week een aanval, dan willen we je langer opnemen, meestal vijf dagen. Zodat we je kunnen observeren als je een epilepsie-aanval hebt. Hoe een aanval eruitziet, zegt soms veel over de soort epilepsie die jij hebt. En als we dát eenmaal weten, kunnen we er waarschijnlijk voor zorgen dat je minder last van de aanvallen hebt.