Home(Poli)kliniek Slaap-WaakBehandeling slaap-waakprobleem

Behandeling van uw slaapprobleem

Bij het Slaap-Waakcentrum SEIN zijn diverse behandelingen van complexe slaap-waakstoornissen mogelijk. Welke behandeling het beste bij u past, is uiteraard afhankelijk van de oorzaak.

Medicijnen 

Bij medicijnen kunt u denken aan middelen om de slaap(kwaliteit) te bevorderen of juist om slaperigheid overdag tegen te gaan.

In de video hieronder vindt u een praktische uitleg van hoe u het medicijn Xyrem gebruikt. Dit medicijn kan voorgeschreven worden als er sprake is van narcolepsie.


Steun bij ademhaling ’s nachts

Er zijn verschillende manieren om de ademweg open te houden tijdens de slaap bij een ademhalingsgerelateerd slaapprobleem. Er kan gebruik worden gemaakt van CPAP (Continuous Positive Airway Pressure, oftewel beademingsapparatuur), een mandibulair repositieapparaat (MRA, ook wel snurkbeugel genoemd) of houdingsafhankelijke therapie.

Psychologische hulp

Vooral bij slapeloosheid wordt vaak cognitieve gedragstherapie toegepast, een vorm van psychologische hulp. U krijgt praktische adviezen en leert anders om te gaan met de slaap-waakproblemen. De therapie bestaat uit een aantal sessies met een psycholoog. 

Opvoedkundige hulp

Soms worden slaapproblemen van kinderen veroorzaakt door de interactie tussen ouder en kind. De ouders krijgen hiervoor hulp en praktische adviezen aangeboden. Zij leren daarbij anders om te gaan met hun kind.

Adviezen voor een andere levensstijl

Bijna bij elke slaap-waakstoornis heeft de levensstijl invloed. In enkele sessies wordt advies gegeven over aanpassing van uw levensstijl om uw slaap- en waakperiode te verbeteren.

Afronding van de behandeling

Vaak lukt het om met behulp van deze behandelingen de slaap-waakproblemen te verminderen. Als u en het slaapteam tevreden zijn over het resultaat, stopt de behandeling bij het Slaap-Waakcentrum SEIN. U wordt terugverwezen naar uw huisarts of specialist. 

https://comicsnake.com/dc-comics/ magazine-pdf.net comics-all.com/