Kinderen

Op deze pagina

Kinderen

Slaapproblemen bij kinderen komen veel voor. Dat kan ervoor zorgen dat uw kind zich overdag vermoeid en moe voelt. Ook kan uw kind zich slechter gaan gedragen en zich minder goed concentreren op school. Als u een ouder bent van een slecht slapend kind, weet u vast welke invloed het kan hebben op uw gezin. En op uw nachtrust als ouder. 

Soorten slaapproblemen

Er zijn verschillende slaapproblemen bij kinderen. Een veelvoorkomend slaapprobleem is gedragsmatige insomnie. Bij deze slaapstoornis heeft het kind moeite met in- of doorslapen. Ze hebben bijvoorbeeld geen zin om naar bed te gaan, of slapen pas als u erbij bent. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Zo speelt angst vaak een rol. 

Een ander slaapprobleem bij kinderen is nachtelijke onrust. Dat herkent u aan nachtmerries, angstdromen (sleep terrors) en/of slaapwandelen. 

Verder kan uw kind slaapapneu hebben, dat zal meestal te maken hebben met vergrote amandelen. Tot slot zijn er kinderen met narcolepsie of een verstoorde biologische klok. Wij helpen kinderen en ouders graag om deze slaapproblemen te verminderen.

Diagnose en behandeling

Kinderen met slaapproblemen hebben andere hulp nodig dan volwassenen. Daarom hebben we slaapexperts die gespecialiseerd zijn in kinderen. Zij passen hun onderzoeken en behandelingen aan op de belevingswereld van uw kind. Ook informeren ze u als ouder over de oorzaak en mogelijke oplossing voor de situatie. 

Kinderen met slaapproblemen ondergaan een slaaponderzoek in één van onze locaties. Uw kind blijft altijd samen met u als ouder slapen. Onze slaapexperts passen het onderzoek aan de belevingswereld van het kind aan. Kinderen voelen zich daarmee snel op hun gemak. 
In deze folder leest u meer over het onderzoek.