HomeKinderpaginaKinderenOnderzoekPsychologisch onderzoek

Psychologisch onderzoek

Een psychologisch onderzoek betekent dat je met een psycholoog van SEIN gaat praten, maar ook vragenlijsten invult, tekeningen maakt en soms een spelletje speelt. Je vertelt hoe je je voelt, wat je moeilijk vindt en wat je leuk vindt om te doen. Ook je ouders helpen hierbij mee door met de psycholoog te praten en vragenlijsten in te vullen. Als de psycholoog al deze informatie heeft, kan hij of zij je beter helpen om je weer prettiger te voelen.

Op bezoek bij de psycholoog

Samen een spel spelen.
psycholoog

Neuropsychologisch onderzoek

Als je moeite hebt met leren, op school veel dingen niet snapt, dan krijg je een neurospychologisch onderzoek. Bij zo’n onderzoek kijken we wat je kunt. We stellen je vragen. Een vraag zou bijvoorbeeld kunnen zijn wat de kleur van melk is. En je krijgt opdrachten. Een tekening of legpuzzel maken bijvoorbeeld, of iets bouwen van blokken.

We kijken ook hoe goed je kunt onthouden en of je niet snel wordt afgeleid. Eigenlijk is het net alsof je op school zit. Het is best leuk, maar je wordt er ook een beetje moe van. Daarom heb je soms een pauze. In die pauze zie je je vader en moeder weer. Want als jij aan het werk bent, moeten zij even wachten in een andere kamer.