Evenementen voor SEIN Research

Op deze pagina vindt u evenement waarvan de opbrengst ten goede is gekomen aan het wetenschappelijk onderzoek naar epilepsie bij SEIN.

Dhr. dr. G. H. Visser

Haarlemmermeer Santa Run 2015

Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) is gekozen als goed doel voor de eerste Haarlemmermeer Santa Run 2015. Van de opbrengst van de Run worden nieuwe elektro-encefalogram (EEG) electrodencaps aangeschaft. Deze caps worden gebruikt voor EEG registratie tijdens Transcraniële Magnetische Stimulatie (TMS). Met TMS-EEG onderzoeken we onder andere of we kunnen voorspellen of bepaalde medicatie bij de patiënt zal aanslaan of niet.

Voor TMS-EEG onderzoek is een electrodencap met 64 contactpunten op het hoofd nodig. Via deze contactpunten kan de hersenactiviteit gemeten worden. Een electrodencap heeft als voordeel dat deze veel sneller te plaatsen is dan losse electroden op het hoofd en ook weer veel sneller te verwijderen is.

Dr. Visser, medisch hoofd KNF, heeft na afloop van de run namens SEIN een cheque van maar liefst € 4.000,- in ontvangst genomen. Hiermee kunnen verschillende maten caps aangeschaft worden.

Lees ook

Concerten

Op 17 januari 2014 speelt strijkkwartet Ravivo in Kapel Irene. De avond is een muzikale wereldreis langs verschillende stijlen en perioden. Naast klassieke muziek zullen ook tango’s, klezmer en filmmuziek worden gespeeld. De toegangsprijs bepaalt u zelf in de vorm van een donatie aan Vrienden van SEIN Research. 

Strijkkwartet Ravivo werd in 2008 opgericht door vier studenten die elkaar al langer kenden via het Utrechts Conservatorium. De leden van het kwartet zijn Laura Vermeulen en Stefan Ebels; viool, Prisca Bauer; altviool en Remco Woutersen; cello. Zij speelden samen bij het VU-Orkest en Symphony Arabica van Merlijn Twaalfhoven. Als strijkkwartet verzorgden zij de muzikale omlijsting voor o.a. de Gemeente Utrecht, het Scheepvaartmuseum en menig huwelijk.

In het dagelijks leven is Prisca Bauer onderzoekster in opleiding bij SEIN. Zij doet onderzoek naar de prikkelbaarheid van de hersenen van mensen met epilepsie.

Lees ook: Aankondiging concert Strijkkwartet Ravivo

Veiling

Op 14 november 2013 heeft het eerste culturele evenement plaatsgevonden; Epilepsie en Kunst. Tijdens Epilepsie en Kunst werden schilderijen gemaakt door cliënten van SEIN tegen opbod verkocht. De heer C. Wisse (voormalig notaris) was de veilingmeester deze avond. De veiling werd geopend door Jean Willem Barzilay (voorzitter Raad van Bestuur SEIN). Daarna was het woord aan Gerhard Visser (Hoofd afdeling klinische neurofysiologie) die vertelde over het belang van wetenschappelijk onderzoek.

De totale opbrengst van de avond was 1600 euro. Ongeveer 50 mensen waren op de veiling afgekomen, waaronder cliënten van SEIN, ouders en vertegenwoordigers en (oud) medewerkers. Ook wethouder J. Botter van de gemeente Heemstede (Cultuur) was aanwezig. Het was een gezellige avond met veel positieve reacties. 

Lees ook: Veiling Epilepsie en Kunst groot succes

Verkoopexpositie

De tentoonstelling 'Z I J N' is een uniek project geïnitieerd door Vrienden van SEIN Research in samenwerking met 13 cliënt kunstenaars van atelier Jan van Gent van Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) en 13 professionele kunstenaars uit Haarlem en Heemstede.

Lees ook Verkoopexpositie 'ZIJN' in gemeentehuis Heemstede (sein.nl) en Verkoopexpositie cliënten Epilepsiecentrum in Raadhuis (de Heemsteder)

https://comicsnake.com/dc-comics/ magazine-pdf.net comics-all.com/