Verwijzing voor slaap-waakproblematiek

Op deze pagina

Het SEIN Slaap-Waakcentrum is een derdelijns expertisecentrum. Dit betekent dat de huisarts voor slaapzorg in principe eerst verwijst naar een slaapcentrum in een algemeen ziekenhuis.

Verwijzing door medisch specialist

Als de slaapproblematiek complex is, er een second opinion gewenst is of er teveel klachten blijven bestaan, kan de specialist van het algemeen ziekenhuis doorverwijzen naar het Slaap-Waakcentrum van SEIN.

Verwijsrichtlijn voor huisartsen

Als de diagnose bekend is, maar er is sprake van aanhoudende klachten of wanneer er sprake is van relevante comorbiditeit, bestaat de mogelijkheid voor de huisarts om direct door te verwijzen naar het Slaap-Waakcentrum van SEIN. Per diagnosegroep ziet dit er als volgt uit.

Directe verwijzing naar SEIN bij:

Narcolepsie
Slaapproblemen in combinatie met epilepsie
Slaapproblemen en een verstandelijke beperking
Slapeloosheid met andere klachten
Second opinion bij slapeloosheid met ernstige lijdensdruk
Second opinion bij circiadiane ritmiekstoornissen
Second opinion bij parasomnie
Second opinion bij RLS
Second opinion bij slaapapneu
Alle combinaties van bovengenoemde gediagnosticeerde slaap - waakstoornissen

U kunt de patiënt doorverwijzen via Zorgdomein of via een verwijsbrief. Bij die brief stuurt u de medische geschiedenis en het medicijngebruik van de patiënt mee. Het is ook mogelijk om de verwijzing op te sturen samen met dit formulier

Wij ontvangen de verwijzing bij voorkeur per e-mail. U kunt het formulier ook per fax of per post naar ons sturen. Het Slaap-Waakcentrum heeft vestigingen in Groningen, Heemstede en Zwolle.