Verwijzing voor epilepsie

Op deze pagina

Doorverwijzen voor epilepsie

Als medisch specialist of een andere door de zorgverzekeraar geaccepteerde zorgprofessional kunt u een patiënt naar een van onze poliklinieken doorverwijzen voor een diagnose of behandeling. Ook als huisarts kunt u een patiënt doorverwijzen. Belangrijk is dan wel dat de patiënt al voor een onderzoek of behandeling in een algemeen of academisch ziekenhuis is geweest.

De verwijsbrief

U kunt uw patiënt doorverwijzen via een verwijsbrief. In die brief staan de volgende zaken: 

  • De persoonlijke gegevens van de patiënt
  • De reden van de doorverwijzing 
  • Eventueel eerder onderzoek (zoals de uitslag van een MRI onderzoek of EEG). 

U kunt ook gebruik maken van onze voorbeeldbrief:
Voorbeeld van verwijsbrief (poli)kliniek

Wij maken gebruik van ZorgDomein om huisarts-verwijzingen efficiënt, veilig en snel te kunnen verwerken. Uw verwijzingen ontvangen wij graag via deze weg.

Heeft u geen ZorgDomein, dan heeft een beveiligde e-mail onze voorkeur. U vindt de contactgegevens hier.

Spoed?

Als er haast is, dan belt u met de polikliniek waar uw patiënt in behandeling is. Is die polikliniek niet bereikbaar? Bel dan het algemene nummer in Heemstede 023 - 558 80 00 (kies ‘spoed’ in het keuzemenu), of probeer het algemene nummer in Zwolle 038 - 845 71 71

U krijgt dan iemand aan de lijn die meteen de dienstdoende neuroloog voor u inschakelt.

Terugverwijzen

Als het onderzoek of de behandeling is uitgevoerd, verwijzen wij uw patiënt direct naar u terug. Uw patiënt krijgt een behandeladvies mee als er iets is ontdekt. Ook daarna kunt u als behandelaar altijd advies vragen aan SEIN of uw patiënt eventueel weer terug naar ons verwijzen.