Kempenhaeghe en SEIN werken samen aan wetenschap en opleiden

Datum
Tag
Nieuws
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
man vrouw hand schudden

Kempenhaeghe in Heeze/Oosterhout en SEIN in Heemstede/Zwolle zijn beide expertisecentra op het gebied van epilepsie en slaapstoornissen. Op 10 augustus jl. hebben de raden van bestuur besloten om op het vlak van wetenschap en opleiden de handen verder ineen te slaan. Zo beogen de centra kostbare middelen en capaciteit efficiënter in te zetten, waardoor uiteindelijk de patiënt sneller en beter geholpen kan worden.

Prof. dr. Marian Majoie van Kempenhaeghe en dr. Roland Thijs van SEIN presenteren eind oktober 2020 aan de raden van bestuur van beide centra hoe gezamenlijk het meest optimale effect te behalen is op het gebied van epilepsieonderzoek en opleiding. De intentie is focus en taakverdeling aan te brengen in bestaande en nieuwe wetenschapslijnen en daarbij samenwerkingsrelaties in de keten te versterken.

Strategische samenwerking

Kempenhaeghe en SEIN hebben al eerder krachten gebundeld op het gebied van professionalisering van kennismanagement, bijvoorbeeld in het Leerhuis Epilepsie.

Doel is om samen met de academische partners van zowel Kempenhaeghe als SEIN kennis nadrukkelijker gezamenlijk te ontwikkelen. En deze te delen met medisch specialisten en andere behandelaren in algemene ziekenhuizen en in zorginstellingen voor mensen met een verstandelijke beperking. Zo werken de expertisecentra samen met partijen in de tweede lijn aan continue verbetering van de zorg.