Dagbesteding

Op deze pagina

Dagbesteding

Bij SEIN begrijpen we dat dagbesteding een belangrijk onderdeel is van uw leven bij ons. Niet alleen krijgt u hierdoor structuur, bezigheid en afwisseling, maar ook plezier en voldoening. Daarom bieden wij een breed scala aan leerzame en plezierige activiteiten aan, die passen bij uw mogelijkheden, wensen en behoeften.

Onze dagbesteding is toegankelijk voor iedereen die bij ons woont, ongeacht leeftijd. U wordt altijd begeleid door een vast team van mensen, wat het gezellig en vertrouwd maakt. Samen kiezen we een activiteit die bij u past en waar u zich goed bij voelt.

Vormen van dagbesteding

Binnen onze dagbesteding hebben verschillende groepen hun eigen karakter. Sommige groepen ademen een huiselijke gezelligheid, terwijl andere groepen een levendige werksfeer uitstralen. Bij ons is er voor ieder wat wils, van ontspannende en sensorische ervaringen, zoals snoezelen en sensomotorisch spel, tot actieve deelname aan activiteiten op onze boerderij of in de houtzagerij. Naast de dagbesteding is er ook een afdeling Beweging en een afdeling Recreatie.

Dagbestedingslocaties

Cliënt Miranda vertelt

'Op zaterdag en zondag werk ik in de Koestal achter de bar.'
Lees het hele verhaal

De zorgmanege

Voor veel van onze cliënten zijn activiteiten zoals paardrijden, het verzorgen van paarden en werken op de manege favoriet. Niet alleen zijn deze activiteiten ontzettend leuk, maar ze hebben ook een therapeutische werking

Beweging
Wij begrijpen hoe fijn en belangrijk bewegen is. Wij organiseren diverse groeps- en individuele activiteiten aan, omdat wij ervan overtuigd zijn dat sport en beweging niet alleen goed zijn voor uw lichamelijke gezondheid, maar ook uw algehele welzijn bevorderen. Onze Bewegingsagogie-afdeling staat klaar om u te ondersteunen en samen met u een persoonlijk plan op te stellen.

Vrije tijd
Bij ons kunt u uw vrije tijd op verschillende manieren invullen. U kunt bijvoorbeeld meedoen aan recreatieve activiteiten, zoals heerlijk paardrijden bij manege De Cruquiushoeve of ontspannen met een kopje koffie of thee bij de knusse Koestal in de weekenden. Natuurlijk is ook uw netwerk van belang bij een fijne invulling van uw vrije tijd. 

Lees meer over vrije tijd

Verschillende doelgroepen

Uitleg van activiteiten

  • Arbeidsmatige activiteiten. Deze activiteiten lijken op werk, maar er is geen tijdsdruk en we zorgen ervoor dat het werk bij uw mogelijkheden past. Een voorbeeld van een arbeidsmatige activiteit is inpakwerk.
  • Sensorische activiteiten. Deze activiteiten richten zich op de zintuigen. U kunt hierbij denken aan het ervaren van verschillende sensaties zoals aanraken, ruiken, horen en zien. Een voorbeeld van zo'n activiteit is snoezelen. Snoezelen is speciaal bedoeld voor cliënten met een ernstig meervoudige beperking, waarbij de nadruk ligt op het stimuleren van de zintuigen.

Dagbesteding per locatie