Cliënt aan het woord: Miranda

Op deze pagina

Cliënt aan het woord: Miranda

Het voelt echt als thuis 

“Mijn naam is Miranda en ik woon nu alweer een jaar bij SEIN Cruquius. Ik kan met zekerheid zeggen dat ik het ontzettend naar mijn zin heb hier. Het voelt echt als thuis. Wat ik vooral fijn vind aan het wonen bij SEIN is dat er altijd toezicht is en ik kan aangeven wat mijn wensen zijn. Daar wordt ook echt rekening mee gehouden. Ik heb goed contact met mijn medebewoners en we doen veel leuke dingen samen. Zo ga ik na de koffie ’s avonds altijd wandelen in de buurt met één of meerdere van mijn medebewoners.

Work@SEIN

Voordat ik hier kwam wonen, heb ik als vrijwilliger gewerkt en gaf ik rap class aan straatjongeren in een buurthuis in Enschede waar ik woonde. Ik heb zelfs rap class gegeven in de jongerengevangenis. Ook heb ik zelf regelmatig op het podium gestaan en optredens gegeven. Ik kan wel zeggen dat muziek mijn lust en mijn leven is. Nu werk ik doordeweeks bij Work@SEIN, waar ik vooral creatief werk doe zoals het maken van kaarten en schilderijen. Ook werk ik op de Houtgroep. Op dit moment maak ik een vogelhuisje, aangekleed met een dakkapel en bloemetjes. Ik hoop dat deze een mooie plek krijgt ergens, want dit vogelhuisje is zo langzamerhand echt een collectors item geworden!

Koestal 

Op zaterdag en zondag werk ik in de Koestal achter de bar. Dit is een gezellige horecagelegenheid waar ik samen met medebewoners werk. We krijgen veel gasten op bezoek van binnen SEIN, maar ook vanuit de nabijgelegen woonwijk Wickevoort.

Naturalis 

Onlangs ben ik met medebewoners naar Naturalis geweest. We hebben daar veel verschillende dieren gezien en ook veel geleerd over de natuur. Zo hebben we bijvoorbeeld een kijkje genomen bij de dinosaurussen en verschillende soorten insecten. Het was een hele gezellige middag waar we met zijn allen van hebben genoten. Ik hoop in de toekomst vaker met uitjes mee te kunnen gaan.

Al met al hoop ik nog lang bij SEIN te mogen wonen. Het is een warme en veilige omgeving waarin ik me echt thuis voel.”