Succesvolle nieuwe start voor Nick

Datum
Tag
Nieuws
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Jits van Batavia Coffee en Nick ondertekenen het contract. Rechts arbeidsconsulent Peter.

Nick heeft neurochirurgie ondergaan in januari van 2021, hierdoor heeft hij geen aanvallen meer en kan hij weer meer aan. Via het UWV kwam Nick in begeleiding bij Peter, arbeidsconsulent bij SEIN.

Peter en Nick zijn samen op zoek gegaan naar passend werk, eerst bij een theater/museum en later bij Batavia Coffee te Zoeterwoude.

34 uur is precies passend gebleken

"Batavia Coffee staat erg open voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het zijn enthousiaste ondernemers. Nick was Wajonger vanaf 2013 en tien jaar later tekent hij zijn jaarcontract voor 34 uur per week als medewerker in het productieproces van ijskoffie. 34 uur is precies passend gebleken, de aanvallen blijven weg." Vertelt Peter trots. Hij blijft Nick via een jobcoaching traject nog een half jaar volgen. Maar ook daarna mag hij altijd contact opnemen met Peter. "We blijven altijd bereikbaar voor vragen, ook na een traject. Het is een mooie samenwerking tussen neuroloog, maatschappelijk werk en de arbeidsconsulent. En dat we altijd nog te benaderen zijn voor cliënten is onderdeel van onze werkwijze. Dat is heel belangrijk voor mensen met epilepsie, omdat er altijd wantrouwen blijft over aanvallen, wanneer gaat het weer mis? Dat heeft veel impact op het zelfvertrouwen."

Rust in mijn hoofd

Voor Nick voelt het fijn dat hij nu weer lekker aan het werk is en een volle werkweek heeft. Hij vertelt dat het vanaf zijn 14e mis ging. Sinds zijn operatie is het even zoeken geweest naar wat hij weer kan. Hij werkte tijdelijk in de keuken van een museum, maar door de hectiek op deze plek kreeg hij weer aanvallen door de stress. Dat was een tegenvaller. Eenmaal bij Batavia Coffee bouwde hij daar de uren weer op en kwam hij erachter dat hij het beste aan het eind van de week wat kortere dagen kon werken. Hij heeft nu een goede balans gevonden. "Ik kan zelf de planning bekijken en bepalen wat er die dag echt moet en wat ik door kan schuiven naar de volgende dag. Ik heb weer een ritme en het gaat nu goed. Dat zorgt voor rust in mijn hoofd. 

Foto bijschrift; Jits van Batavia Coffee en Nick ondertekenen het contract. Rechts arbeidsconsulent Peter.