SEIN lanceert eigen kinderboek ‘Abby is een tekenkampioen’ in de Kinderboekenweek

Datum
Tag
Nieuws
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Soms wordt een mooi initiatief je zomaar in de schoot geworpen. Dat was onlangs het geval. Carolijn Leisink, epilepsiepatiënt bij SEIN die herstellende is van een e-chirurgietraject, is kinderboekenschrijfster en heeft besloten om een boek te schrijven die de aandoening epilepsie en de behandelingen bij SEIN in begrijpelijke taal uitlegt.

Het geeft een waardevol inzicht in de wereld van epilepsie

Samen met haar broer René Leisink, die de illustraties heeft verzorgd, heeft zij het verhaal over ‘Abby de tekenkampioen’ op een speelse en begrijpelijke manier geschreven. De unieke tekeningen van Abby, die soms beïnvloed worden door haar epilepsieaanvallen, brengen niet alleen begrip voor de aandoening, maar ook voor emoties zoals boosheid, onbegrip, frustratie, acceptatie en begrip. 

Het boek is speciaal voor SEIN geschreven en komt in alle wachtkamers te liggen. Ook  kunnen onze specialisten het boekje meegeven aan patiënten. Hoe ontwrichtend het leven met epilepsie kan zijn, hoeven we hier niet uit te leggen, maar het is fijn om je verhaal met anderen te kunnen delen via een boek. Dat het ook nog eens aansluit bij het thema van de Kinderboekenweek ‘Bij mij thuis’ is extra waardevol.

Op onze website is het boekje ook gratis te downloaden

 

Onze dank gaat uit naar Carolijn en René Leisink, die dit prachtige initiatief beschikbaar hebben gesteld. Lees meer over Carolijn Leisink op haar website.