Bewoner Niels neemt opnieuw het voortouw voor de Regenboogweek bij SEIN

Datum
Tag
Nieuws
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Niels met regenboogvlag

Niels, bewoner van SEIN in Cruquius, neemt opnieuw het initiatief voor de Regenboogweek van 8 t/m 13 oktober bij SEIN. Tijdens deze week zullen diverse activiteiten worden georganiseerd om te vieren dat iedereen zichzelf mag zijn.

Na het succes van de eerste editie vorig jaar, kijken we vol verwachting uit naar de tweede editie van de Regenboogweek. Niels deelt graag zijn persoonlijke verhaal in dit kader.

Wat heeft je geïnspireerd om de Regenboogweek te organiseren?

"Ik geloof dat het van groot belang is om aandacht te besteden aan het LHBTIQ+-onderwerp, en de Regenboogweek draagt hieraan bij. Het maakt dit onderwerp zichtbaar en bespreekbaar en kan een positieve impact hebben op het welzijn en de persoonlijke situatie van de bewoners. Het is cruciaal dat mensen zichzelf overal en altijd kunnen zijn en geaccepteerd worden zoals ze zijn. Na de positieve ontvangst van de eerste editie vorig jaar, besloten we om dit jaar opnieuw een Regenboogweek te organiseren. Ik ben blij dat SEIN dit initiatief opnieuw ondersteunt, omdat het van groot belang is dat we blijven werken aan bewustwording rondom dit thema."

Wat staat er dit jaar op het programma tijdens de Regenboogweek?

"We hebben verschillende activiteiten gepland rondom 'Coming Out Day' voor bewoners en medewerkers. Op 'Coming Out Day' zal burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven opnieuw de regenboogvlag hijsen op locatie Cruquius, net zoals vorig jaar. Dit jaar krijgt de burgemeester ook een uitgebreide rondleiding op het terrein, bezoekt ze mijn appartement en sluiten we af met een bezoek aan de winkel EigenwijZ. Wat erg leuk is, is dat burgemeester Astrid Nienhuis van Heemstede dit jaar ook bereid is gevonden om de vlag te hijsen op locatie Heemstede.

Daarnaast organiseren we een kleurige kerkdienst waarbij ik een voordracht zal doen. We plannen deze week verder ook een open podium, een workshop voor medewerkers en vertonen twee LHBTIQ+ documentaires. Een mooi programma waar alle bewoners en medewerkers aan kunnen deelnemen."

Hoe ziet jouw ideale wereld er uit?

"In mijn ideale wereld wordt iedereen geaccepteerd, is er geen discriminatie en heeft iedereen de vrijheid om zichzelf te zijn. Dat is waarom ik het zo cruciaal vind dat we tijdens de Regenboogweek aandacht besteden aan deze idealen. Ik wil graag mijn bijdrage leveren aan het realiseren van deze visie."

Zijn er nog andere initiatieven waarbij je betrokken bent om bewustzijn te creëren en de LHBTI-gemeenschap te ondersteunen?

"Ik ben ambassadeur van de Zaan Pride in Zaanstad. Daarnaast ga ik samen met de projectleider van de Regenboog werkgroep, een ambassadeurstraining volgen bij 'Zonder Stempel'. Dit is een samenwerkingsverband van COC Nederland, LFB en Vilans. Samen zetten zij zich in voor LHBTI personen met een verstandelijke beperking. Dit jaar heb ik ook deelgenomen aan de boottocht van de provincie Noord-Holland tijdens de Pride van Amsterdam, samen met mijn moeder. We hebben deze ervaring gewonnen bij een mooie actie, en het was een geweldige en kleurrijke dag.

Ik kijk er enorm naar uit om samen met de bewoners en begeleiders een prachtige week te beleven. We gaan er iets moois van maken!”