Een nieuw MijnSEIN

Datum
Tag
Nieuws
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

We zijn live!
Vanaf vandaag is het nieuwe MijnSEIN open voor alle patiënten. Dit nieuwe MijnSEIN geeft patiënten meer overzicht en mogelijkheden om zelf snel dingen te regelen.

Patiënt centraal
Het nieuwe MijnSEIN komt voort uit de overgang naar een nieuw elektronisch patiëntendossier (EPD), HiX. Dit nieuwe EPD vermindert de registratielast, vergemakkelijkt de communicatie tussen zorgprofessionals onderling en geeft een grotere regierol voor de patiënt. Hiermee is SEIN klaar voor de toekomst.

“Ik ben ontzettend trots op hoe collega’s de afgelopen maanden met zoveel inzet en veerkracht aan dit project hebben gewerkt. Een enorme klus!” vertelt Jean Willem Barzilay, Raad van Bestuur. “Met HiX kunnen we processen binnen SEIN optimaliseren en daarmee tillen we ons motto ‘de patiënt centraal’ naar een nog hoger niveau.”

Binnen HiX werken de zorgverleners van SEIN op verschillende locaties samen in één geïntegreerd dossier. Hierin hebben zij allemaal toegang tot dezelfde, actuele informatie. Ook beschikken zij in HiX over de registraties van hun medebehandelaars en krijgen zij alleen de relevante informatie en functionaliteiten aangereikt voor hun specifieke rol binnen het behandelproces.

Meer mogelijk
Ook voor de patiënt wordt meer mogelijk. Zo kunnen zij via het nieuwe MijnSEIN online herhaalrecepten opvragen, medische vragen direct aan de behandelaar stellen en zelf jaarcontroles inplannen. Vragenlijsten kunnen voortaan direct in MijnSEIN worden ingevuld, medicatie, diagnoses en onderzoek uitslagen staan overzichtelijk bij elkaar. Inloggen in MijnSEIN gaat vanaf nu via DigiD, waardoor SEIN de landelijke richtlijn volgt en volkomen veilig is.

Polikliniek tijdelijk iets minder goed bereikbaar
Om goede zorg tijdens de overgangsfase te garanderen, zijn de poliklinieken tijdelijk telefonisch beperkter bereikbaar. Op werkdagen zijn wij in de ochtend telefonisch bereikbaar tussen 9-11 uur en in de middag tussen 13-15 uur. Buiten deze tijden zijn wij wel bereikbaar voor spoedzaken of intercollegiaal consult.