Uw medische gegevens van SEIN in een PGO? Dat kan!

Datum
Tag
Nieuws
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

PGO staat voor een Persoonlijke Gezondheidsomgeving. Dit is een digitale plek waar gegevens over uw gezondheid op één plaats overzichtelijk samenkomen. Zo krijgt u meer grip op uw eigen gezondheid.

Een PGO is een app of website waarin u online en veilig een kopie van uw medische gegevens kunt ophalen en bekijken van verschillende zorgverleners. Denk bijvoorbeeld aan inzage in uw persoonlijke gegevens, afspraken, medicatieoverzicht en bloeduitslagen. Ook kunt u in sommige PGO’s zelf gegevens bijhouden over sport en leefstijl.

Voordelen van een PGO

  • Alle gegevens over uw zorg en gezondheid op 1 plek
  • veilig en digitaal
  • meer regie en betrokkenheid bij uw eigen gezondheid
  • goed voorbereid naar een consult


Het kiezen van een PGO

U bent vrij om te kiezen van welke PGO u gebruik wilt maken. Om ervoor te zorgen dat uw gegevens veilig verzameld kunnen worden, is het MedMij-label ontwikkeld. Dit is de Nederlandse standaard voor het veilig uitwisselen van gegevens. SEIN hanteert dit label en voldoet hiermee aan alle veiligheidseisen.

QR code
Als u de QR code in dit artikel scant, dan kunt u direct aan de slag. U kunt een PGO aanmaken of, als u deze al heeft, met de QR code eenvoudig doorlinken naar SEIN. Via de website komt u hier ook terecht.

Toekomst
De persoonlijke gezondheidsomgeving is een landelijk initiatief van het Ministerie van VWS en nog volop in ontwikkeling. Er is veel keuze en op dit moment hebben wij goede ervaringen met Quli.

Meer informatie
Wilt u meer weten over PGO’s? Op onderstaande websites vindt u meer informatie.

Wat is een PGO

Verschil PGO en patientenportaal

Veilig gegevens ophalen