Maeike Zijlmans ontvangt award op European Epilepsy Congres 2022

Datum
Tag
Nieuws
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Vandaag een maand geleden was het jaarlijkse congres van de International League Against Epilepsy (ILAE) in Genève. Ook neurologen en wetenschappers van SEIN waren daar aanwezig. Waaronder Maeike Zijlmans en zij mocht de Young Investigator Award in ontvangst nemen. Van harte gefeliciteerd Maeike!

Prof. dr. Maeike Zijlmans is neuroloog op onze locatie in Heemstede en sinds dit jaar ook hoogleraar ‘Geavanceerde neurofysiologie bij epilepsiechirurgie’ bij de Universiteit van Utrecht. In 2001 en 2008 bracht ze een fellowship door aan het Montreal Neurological Institute and Hospital. Ze leerde hier over hoogfrequente oscillaties (HFO's) en paste de kennis toe in haar onderzoek dat volgde, waaronder een prospectieve gerandomiseerde gecontroleerde studie naar het gebruik van HFO's tijdens epilepsiechirurgie. In 2018 ontving ze een ERC-startbeurs om de registratie en analyse van intra-operatieve elektrocorticografie te verbeteren. Maeike is de auteur van meer dan 80 peer-reviewed artikelen op het gebied van epilepsie, meestal als eerste of laatste auteur en is begeleider van 12 promovendi.

De award

De prijs wordt toegekend om een veelbelovende onderzoekscarrière in de epileptologie te stimuleren en als erkenning voor uitstekende bijdragen aan epilepsieonderzoek. Eens in de twee jaar worden er twee prijzen uitgereikt, één voor basiswetenschap en één voor klinische wetenschap.