Neuroloog Gert Jan Lammers - over dromen in krant Trouw

Datum
Tag
Nieuws
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Hersenen

In de krantenrubriek “Ik heb een droom”, van Trouw wordt aan bekende én minder bekende mensen gevraagd waar ze over dromen, overdag of ’s nachts.

Hij vertelt: “De Nederlandse Vereniging voor Slaapgeneeskunde komt op voor mensen met slaapproblemen. Hun aantal is in coronatijd flink gestegen, blijkt uit een enquête die we gehouden hebben. Typisch voor slapeloosheid is dat het probleem kan aanhouden, ook als de situatie weer normaal wordt. Vaak zie je een enorme verbetering met cognitieve gedragstherapie, maar de medische wereld houdt zich amper bezig met slaapzorg. Nogal vreemd als je een derde van je leven slaapt. Nu ik de eerste leerstoel gericht op slaapgeneeskunde mag bekleden, wil ik de kwaliteit van slaapzorg hier zoveel mogelijk bevorderen: slaapproblemen hebben grote impact op je functioneren, maar in veel gevallen zijn ze behandelbaar.”

Waar hij zelf over droomt? Met de brandweerwagen naar een tropisch eiland.  

Gert Jan Lammers is medisch hoofd van ons Slaap-Waakcentrum, bijzonder hoogleraar Slaapstoornissen aan de Universiteit Leiden en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Slaapgeneeskunde (SVNL).