SEIN topinstituut op het gebied van onderzoek naar epilepsie

Datum
Tag
Nieuws
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

SEIN expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde, staat nummer 1 in Nederland op de wereldranglijst als meest toonaangevend kennis- en expertisecentrum op het vlak van epilepsie. Ley Sander, directeur Research bij SEIN, staat als epilepsie-expert in dezelfde ranglijst voor het 6e achtereenvolgende jaar wereldwijd op nummer 1.

Expertscape stelt jaarlijks een wereldwijde ranglijst op voor meest toonaangevende zorginstellingen en medisch specialisten op onder andere het gebied van epilepsie en slaapgeneeskunde. Expertscape doet de ranking op basis van gepubliceerde artikelen in de medische literatuur. Ze onderzoeken alle medische publicaties die in de ”National Library of Medicine’s MEDLINE database” zijn opgenomen. De expertise wordt beoordeeld op aantal en type publicaties die een medisch specialist heeft geschreven. 

“Het is een grote eer om voor het eerst in de geschiedenis van SEIN als nummer 1 van Nederland op de Expertscape ranglijst te staan. Dit geeft een enorme waardering voor het harde werk van alle SEIN medewerkers”, aldus Jean Willem Barzilay, voorzitter Raad van Bestuur SEIN. 

Wetenschappelijk onderzoek kent binnen SEIN een lange traditie en is onderdeel van de missie van SEIN om de kwaliteit van leven van mensen met epilepsie en aanverwante aandoeningen te verhogen. Dat doet SEIN door wetenschappelijk onderzoek uit te voeren en resultaten te publiceren. SEIN brengt onderzoek en zorg samen. Klinische gegevens van cliënten die bij SEIN onder behandeling zijn of wonen dragen steeds meer bij aan onderzoek. En omgekeerd draagt onderzoek bij aan betere zorg en behandeling voor cliënten met epilepsie. Dat is een groot voordeel voor cliënten die steeds meer zelf op zoek gaan naar de beste zorg.

SEIN streeft ernaar om voor iedereen die lijdt aan epilepsie, een volwaardig leven mogelijk te maken. Een belangrijk onderdeel in dit streven is het zoeken naar de beste manier van genezen en uiteindelijk te vinden hoe epilepsie is te voorkomen.

Op de Expertscape ranglijst voor Nederland staan de Universiteit van Utrecht en het UMC Utrecht respectievelijk op nummer 2 en 3, beide organisaties waar SEIN nauw mee samenwerkt.  

Kijk voor meer informatie op www.expertscape.com/ex/epilepsy/c/nl.