GHB als medicijn bij Narcolepsie

Datum
Tag
Nieuws
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Afgelopen dinsdag, 30 oktober, vertelde neuroloog Gert Jan Lammers in het programma ‘Dokters van Morgen’ op NPO1 over narcolepsie. Het programma laat zien wat de werking is van drugs als medicijn bij patiënten met depressie, narcolepsie en kanker.

Gert Jan Lammers ontving presentatrice Antoinette Hertsenberg in het Slaap-Waakcentrum SEIN en legt uit wat narcolepsie is en hoe GHB als medicijn is ontdekt. Ook vertelt hij waarom GHB werkt bij narcolepsie en waarom onderzoek naar het gebruik van GHB als medicijn bij kinderen zo belangrijk is. 

Jesper, een jongen die deelneemt aan het onderzoek, vertelt over hoe het is om te leven met narcolepsie. Hij geeft een kijkje in zijn leven en vertelt wanneer hij het medicijn GHB gebruikt en hoe het hem helpt bij het leven met de slaapstoornis. Jesper zegt geen verslavend effect te ervaren. Wat neuroloog Lammers ook bevestigd: onderzoeken wijzen uit dat narcolepsiepatiënten door de afwezigheid van een bepaalde stof veel minder kans op verslaving lijken te hebben.

Kijk deze uitzending van Dokters van Morgen terug 

Het item met Gert Jan Lammers en Jesper start op minuut 3.40 en vervolgt verderop in het programma op minuut 13.34.