Ben jij een begeleider met een passie voor het bieden van intensieve ondersteuning aan bewoners met complexe zorgvragen? Zoek je een uitdagende rol waarin jouw expertise het verschil maakt in de kwaliteit van leven van onze bewoners? Dan is deze vacature voor Begeleider dagbesteding meerzorg iets voor jou!
De meerzorg regeling is specifiek ontworpen om extra zorg te kunnen bieden wanneer de zorgbehoefte van een bewoner de reguliere zorgprofielen overstijgt. Het doel van meerzorg is helder: het verbeteren van de leefomgeving en de algehele kwaliteit van leven van onze bewoners. Dit doen we door middel van een gerichte aanpak, waarbij we altijd streven naar afbouw en tijdelijkheid van de intensieve ondersteuning.
Als Begeleider dagbesteding meerzorg speel jij een cruciale rol in het opstellen en uitvoeren van de meerzorgdoelen, gericht op de individuele behoeften van de bewoner. Je biedt intensieve begeleiding en ondersteuning, en werkt samen met een multidisciplinair team om de gestelde doelen te behalen. Jouw inzet draagt direct bij aan het welzijn en de ontwikkeling van onze bewoners.
Ben je klaar voor deze betekenisvolle uitdaging? Lees dan snel verder!
Wat ga je doen?
Je zult je bezighouden met de meerzorgdoelen van de bewoners tijdens de dagbesteding. Reken dus op een baan met veel diversiteit in de doelen waaraan je werkt. Dit kan variëren van creatieve bezigheden en beweging tot activiteiten die gericht zijn op het aanleren van vaardigheden. Bij meerzorg ligt de focus vaak op het creëren van een veilige en stimulerende omgeving waarin de bewoner zich kan ontwikkelen, ondanks zijn of haar beperkingen.
Als Begeleider dagbesteding meerzorg bied je daarom veel één-op-één of in kleine groepen zeer intensieve begeleiding. Dit omvat niet alleen het organiseren van activiteiten, maar ook het constant afstemmen op de behoeften van de bewoner en direct kunnen ingrijpen bij (dreigende) escalaties of onvoorspelbaar gedrag. Je werkt daarbij nauwkeurig volgens een op maat gemaakt zorgplan en een duidelijk dagprogramma. Dit betekent veel structuur bieden en de bewoner helpen bij het volgen van de dagelijkse routine en activiteiten.
Meerzorg is gericht op tijdelijkheid en afbouw waar mogelijk. Je werkt actief mee aan het stimuleren van de zelfredzaamheid en sociale participatie van de bewoner, met als doel de intensiteit van de zorg op termijn te kunnen verminderen.
Jouw werktijden zijn op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9:00 tot 14:00 uur en op donderdag van 9:00 tot 15:00 uur, of een gedeelte hiervan, afhankelijk van het aantal uur dat je gaat werken.
Wie ben jij?
Je hebt een (zorg)diploma niveau 3 en je wilt je samen met een team inzetten voor mensen met complexe epilepsie. Ervaring is fijn, maar niet noodzakelijk. Je doet bij SEIN voldoende ervaring op en krijgt alle benodigde scholing en training. Wij hechten belang aan goede uitdrukkingsvaardigheden, tact, inlevingsvermogen en collegialiteit. Een flexibele houding en een flinke dosis humor en relativeringsvermogen zijn nodig gezien de dynamiek van alledag.
Je hoeft geen ervaring te hebben met epilepsie, maar bent bereid en enthousiast om hierover te leren. SEIN biedt jou uitgebreide epilepsiescholing aan en daarnaast andere benodigde scholingen zoals agressiebeheersing, reanimatie, autismescholing en Gentle teaching.
Als begeleider van de dagbesteding zet jij je in voor een prettige en zinvolle dagbesteding voor onze bewoners. De activiteiten zijn gericht op het in stand houden en uitbreiden van kennis en vaardigheden, het bieden van een veilige en duidelijke dagstructuur en het verrichten van zinvolle activiteiten met een zichtbaar resultaat.
Jouw team
Binnen onze woongebouwen met de ondersteuningsvisie voor intensieve begeleiding wonen mensen met een zeer uiteenlopende zorgvraag. Er wordt ondersteuning geboden bij begeleidings-intensieve zorgvragen. Bij een deel van de bewoners is er naast de begeleidingsvraag sprake van ADL- zorg. De bewoners zijn jong volwassenen, waarbij sprake is van een verstandelijke beperking of hersenletsel. Binnen de gebouwen zijn verschillende groepen en iedere groep heeft zijn eigen accent en structuur, verzorgingsbehoefte en begeleidingsaanbod.
Naast epilepsie hebben bewoners bijkomende beperkingen zoals gedragsproblematiek, psychiatrische aandoeningen zoals autisme en lichamelijke beperkingen.
Solliciteren, zo werkt het!
Je solliciteert op deze functie via de sollicitatieknop.
Zodra wij in jou de nieuwe ideale kandidaat zien, nodigen we je uit voor een gesprek.
Liever eerst meer informatie? Neem gerust contact op met Joeke Meijer, manager, via telefoonnummer 06 44 23 14 60 of per mail via jmeijer@sein.nl of met Dyantha Walst-Tinga, teamcoördinator via 06 10 99 36 05 of via dtinga@sein.nl.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld, delen wel!