Waarom ik verheugd ben om Fellow te zijn van de Academy of Medical Sciences

Datum
Tag
Blog
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Als neuroloog zie ik dagelijks de complexe gezondheidsuitdagingen waarmee mensen met epilepsie worden geconfronteerd in mijn klinieken. Gedurende bijna vier decennia van mijn carrière veranderen de uitdagingen zelden. Het zijn de aanvallen, de medicatie en de impact op werk en onderwijs. Het effect op het sociale leven en de mentale gezondheid. Het effect van epilepsie op hele families en ondersteuningsnetwerken.

Aan het front blussen we de brand, passen we medicatieregimes aan, passen we doseringen aan, kijken we naar levensstijlen en mogelijke triggers, bespreken we het risico van SUDEP (onverwachts overlijden bij epilepsie) en hoe we die risico's kunnen minimaliseren. Soms kunnen we levens veranderen. Soms is de verandering meetbaar in kleine maar essentiële stappen.

Dit is de reden waarom, naast klinisch werk, ons onderzoek zo belangrijk is; en waarom ik zo blij ben dat ik ben verkozen tot Fellow van de Academy of Medical Sciences.

Oorzaken van epilepsie

Gedurende mijn carrière heb ik geprobeerd om beter inzicht te krijgen in de oorzaken van epilepsie door te kijken naar hoe het verschillende bevolkingsgroepen beïnvloedt en waarom, de verbanden met andere ziekten zoals kanker, hart- en vaatziekten en auto-immuunziekten, en welke rol genetica speelt.

Naast mijn werk in de NHS (National Health Service UK) als clinicus, bij UCL als klinisch academicus, als Medisch Directeur van de Epilepsy Society en als Research directeur bij SEIN, kijk ik ook naar epilepsie in Sub-Sahara Afrika, China, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Dit maakt deel uit van mijn toewijding aan mondiale gezondheid. De landen kunnen veranderen, maar de aanvallen en uitdagingen zijn hetzelfde.

Vrij denken

Om succesvol te zijn, moet onderzoek interdisciplinair, onconventioneel, samenwerkend en inclusief zijn. Er mogen geen gesloten deuren zijn, maar een doorlaatbaar membraan dat vrij denken bevordert tussen de NHS, de maatschappelijke zorg, de volksgezondheid, academies, liefdadigheidsinstellingen en de industrie.

Deze waarden, gehandhaafd door de Academy of Medical Sciences, stimuleren en bevorderen voortdurende investeringen in onderzoek en innovatie, en ondersteunen de onderzoekers van morgen om alle mogelijkheden van gezondheidstechnologie, big data en kunstmatige intelligentie te omarmen. Alles waar wij bij de Epilepsy Society voor staan.

De Academy is een gezaghebbend en vertrouwd orgaan, als navigator in het web van complexe vragen en uitdagingen die de gezondheid met zich meebrengt. Dialoog en samenwerking zijn essentieel. Het beïnvloeden van de overheid en de industrie om onderzoek en innovatie te ondersteunen zijn prioriteiten, evenals het verbinden van biomedische en gezondheidsonderzoekers in het Verenigd Koninkrijk. Opmerkelijk is dat de Academy samenwerking bevordert in alle gebieden van het gezondheidszorgsysteem, inclusief patiënten.

Als Fellow van de Academy kijk ik ernaar uit om de mensen die ik zie in de kliniek en op de afdelingen te vertegenwoordigen. Ik hoop dat de gedurfde en moedige visie en ambitie van de Academy zullen bijdragen aan spannende vooruitgang in de behandeling van epilepsie in de komende jaren.

Onze Research directeur, Prof. dr. Ley Sander, legt uit hoe bevoorrecht hij zich voelt om deel uit te maken van een van de Academy of Medical Sciences.

Dit is een vertaling van de blog die op 18 mei 2023 is gepubliceerd op epilepsysociety.org.uk