"Pilot "Extra Handjes"

Datum
Tag
Nieuws
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Op maandag 30 oktober is de pilot "Extra Handjes" van start gegaan. Collega's die werkzaam zijn in het Gezondheidscentrum in Cruquius brengen bewoners van gebouw 5 naar hun werk bij de dagbesteding.

Deze pilot heeft meerdere doelen. Collega's die normaal gesproken weinig contact hebben met bewoners, krijgen nu de kans om hen te ontmoeten in hun eigen omgeving. Het versterkt bovendien het onderlinge contact tussen collega's en een wandeling tussendoor is altijd prettig en gezond.

Vandaag liepen onder andere Laura en Marian mee en zij delen hun ervaring: 'Wij vonden het leuk om kennis te maken met de bewoners. Zij vertelden enthousiast over hun werk, hobby's en het wonen bij SEIN. Een van de bewoners heeft een enorme passie voor vrachtwagens, wat duidelijk te zien is in zijn woning en op zijn rolstoel, die helemaal vol zit met vrachtwagenplaatjes. De andere bewoner vertelde over de dagbesteding, waar ze momenteel kransen maken met pinda's. Deze zien er leuk uit en voorzien vogels van extra voeding. Hij benadrukte ook hoe fijn hij het vindt om bij SEIN te wonen. Hij geniet van de gezelligheid met de andere bewoners en van de natuur rondom SEIN.’

Wij bedanken alle collega's die betrokken zijn bij "Extra Handjes."