Documentaire 'Tegen de tijd' in première

Datum
Tag
Nieuws
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Onze Somnoloog en GZ psycholoog Karin van Rijn heeft vanuit haar expertise een waardevolle bijdrage mogen leveren aan de documentaire ‘Tegen de tijd’. Nelleke Koop, regisseur van de documentaire, heeft zich langdurig verdiept in de werking van de biologische klok en slaap. Zij brengt op een mooie en integere manier de impact van slaapproblemen op het dagelijks leven in beeld.

De documentaire wordt op donderdag 11 mei om 22:25 uur uitgezonden bij HUMAN op NPO2.

Voorvertoningen

Zaterdag 15 april is om 11:00 uur de voorvertoning van de film in het Fraterhuis in Zwolle. Wil je erbij zijn? Koop hier je kaarten. Na de vertoning zijn regisseur Nelleke Koop en Karin van Rijn aanwezig voor een verdiepend gesprek.

Dinsdag 25 april is om 19:00 uur de voorvertoning van de film in het Forum in Groningen

Over de documentaire

Een op de vijf Nederlanders van twaalf haar en ouder kampt met slaapproblemen. Daarnaast slaapt ruim 42% van de Nederlandse jongeren (12-24 jaar) te weinig, een tendens die Nederlandse ziekenhuizen terugzien nu steeds meer jonge mensen hulp zoeken bij slaapproblemen. Ligt de oorzaak hiervan in een uitputtende 24/7 ratrace, de smartphone of iets anders? In Tegen de Tijd volgt regisseur Nelleke koop de behandeling van Muied, Nienke, Leon en Maurice, en de zoektocht naar hun eigen ritme.