Burgemeester en locoburgemeester hijsen de regenboogvlag bij SEIN Heemstede én Cruquius

Datum
Tag
Nieuws
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Vandaag op 11 oktober, bekend als 'Coming Out Day', hebben locoburgemeester Charif El Indrissi van de gemeente Haarlemmermeer en burgemeester Astrid Nienhuis van Heemstede de regenboogvlag gehesen bij SEIN locaties Cruquius en Heemstede. Dit ter gelegenheid van de Regenboogweek van SEIN, waarin de boodschap van acceptatie en inclusiviteit wordt gevierd.

 

‘Coming Out Day’ op 11 oktober
Ieder jaar op 11 oktober wordt 'Coming Out Day' wereldwijd gevierd als een dag waarop het openlijk uitkomen voor seksuele geaardheid en genderidentiteit centraal staat. In Nederland mag deze dag dan geen grootschalige centrale viering hebben, verschillende Nederlandse gemeenten organiseren rondom deze datum wel meerdaagse programma's onder de noemer 'Regenboogweek'.

Regenboogweek bij SEIN
Dit jaar organiseert SEIN voor de tweede keer de Regenboogweek, een initiatief dat is geïnitieerd door bewoner Niels van der Veen. Tijdens deze speciale week worden bij SEIN diverse activiteiten georganiseerd om te benadrukken dat iedereen mag zijn zoals hij of zij is en om de grote diversiteit in onze samenleving en binnen SEIN bespreekbaar te maken. Tijdens de Regenboogweek kunnen bewoners en medewerkers genieten van speciale activiteiten, waaronder een Regenboog-kerkdienst, een LHBTIQ+ workshop voor medewerkers en een gezellige filmmiddag met vertoning van twee LHBTIQ+ documentaires.