Vol energie voor elkaar en hun patiënten

Datum
Tag
Nieuws
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Dansende mensen zorg

Bijna alle collega’s van het team Kind & Jongeren in Zwolle zijn in het zelf opgenomen filmpje te zien. Zij zetten hun beste beentje voor in de Jerusalema Challenge

Deze energie en het plezier brengen ze ook mee in hun dagelijkse inzet op de afdeling Kind & Jongeren. De patiënten, in de leeftijd van 0 tot 18 jaar, komen voor een onderzoek dat soms een dag duurt, maar soms blijven ze meerdere dagen voor onderzoek en behandeling naar epilepsie. Zo’n opname kan een ingrijpende gebeurtenis zijn, voor zowel het kind als voor de ouders/verzorgers. Bij SEIN willen we ze daarom een zo prettig mogelijke plek bieden met natuurlijk de beste zorg en begeleiding. 

Zoveel mogelijk als thuis

Met de verbouwing van de afdeling in de afgelopen maanden hebben we rekening gehouden met leeftijdscategorieën. Eén van de woonkamers heeft een aparte balie voor de verpleegkundige. De rest van de ruimte is voor het kind en de ouders, om zoveel mogelijk een ‘thuis’setting te creëren en daarmee een fijne en veilige plek. Kinderen willen spelen, bewegen en – afhankelijk van de leeftijd – meer ruimte voor zichzelf. Ook dat is met de nieuwe inrichting rekening gelukt. 

Met de #JerusalemaChallenge wil het team ook eens op een andere manier laten zien dat zij staan voor positiviteit en saamhorigheid. Dit is natuurlijk met elkaar maar vooral voor hun patiënten.