Uitbraak coronavirus binnen SEIN

Datum
Tag
Nieuws
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
coronavirus

We hebben helaas te maken met een uitbraak van het coronavirus binnen onze woonzorg. Op meerdere gebouwen zijn zowel medewerkers als cliënten besmet.

Landelijk zitten we middenin een tweede golf van het coronavirus. Het is ons binnen SEIN lang gelukt cliënten ertegen te beschermen. Daar hebben we hard ons best voor gedaan. Dat het nu ook ‘onze’ cliënten treft, is een enorme tegenslag.

Er zijn op dit moment besmettingen op meerdere gebouwen in Cruquius en Heemstede en onder zowel medewerkers als cliënten. Het overzicht met actuele besmettingen kunt u hier vinden: sein.nl/corona/woonzorg

Wij zijn uiteraard gelijk in actie gekomen en hebben we alle verwanten en vertegenwoordigers op de hoogte gesteld. Vanwege de uitbraak hebben wij ook een aantal veranderingen doorgevoerd:

  • Op advies van de GGD testen wij nu alle cliënten en medewerkers van een etage als daar een cliënt positief getest is. Als er in de week ervoor ook contact is geweest met andere afdelingen, testen we het hele gebouw.
  • Alle recreatieve activiteiten zijn stopgezet en wordt gekeken naar alternatieven.
  • Paardrijden en beweging kan alleen nog plaatsvinden als dagbestedingsactiviteit met bewoners van dezelfde afdeling.
  • De focus ligt nu op goede zorg en continuïteit. Alle IOP-besprekingen en niet urgente zaken stellen wij nu even uit. 

Samen met verwanten en vertegenwoordigers gaan wij in een online panel nog nadenken over de bezetting en welke zaken moeten doorgaan en welke niet. De resultaten zullen wij delen.